Vona kész megszavazni az alkotmány-módosítást 24 órán belül, de Orbánnak már nem fontos

Vona Gábor szerint az volna a szerencsés, hogy ha egy ilyen súlyú kérdésben Kósa Lajos nem a megszokott, felszínes panelekkel operálna, hanem érvekkel állna elő. Az ellenzék vezető politikusa szerint természetes, ha az ellenzék feltéteket szab egy alaptörvény-módosítás megszavazása előtt. Hozzátette: nem részesedést kért a lerepedési kötvényekből, hanem a korrupt, kockázatos üzletág megszüntetését.

Elmondta, hogy az Iránytű Intézet kutatása megállapította, hogy a magyar társadalom több mint kétharmada elutasítja a letelepedési kötvényeket, a fideszeseknek is csupán a kilenc százaléka ért egyet azzal.

Hírdetés

Hangsúlyozta, hogy nem örült a tegnapi nap eredményének, nem elégedett, ahogy a jobbikos Volner János frakcióvezető sem.

De, nem tudnak hinni abban, amit a Fidesz mond, legfeljebb annak, amit tesz. Hiszen éppen a magyar miniszterelnök mondta, hogy tegyenek így. Újra egyértelműsítette, hogy ha a letelepedési kötvényt eltörlik akkor huszonnégy órán belül készek megszavazni az alkotmány-módosítást, de úgy tűnik a sértett büszkeségű Orbán Viktornak annyira már nem fontos ez a nemzeti ügy.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »