Vona: Ha Orbán Viktor elkezd bujkálni, akkor az emberben kérdések merülnek fel

Vona: Ha Orbán Viktor elkezd bujkálni, akkor az emberben kérdések merülnek fel

Ha Orbán Viktor nem ad számot a parlamentben arról, hogy miért fogadott be Magyarország tavaly 1300 menekültet, akkor bebizonyosodik, hogy kamu az ország megvédéséről szóló fideszes kampány és a nemzeti konzultáció is. Erről beszélt a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a Hír TV reggeli műsorában.

Vona Gábor szerint a kormánypárti betelepítésről semmit sem tudni, és ha a már meglevő kérdéseket sem válaszolják meg, akkor az még súlyosabb kérdéseket vet fel az ügyben.

„Három hónap van a választásokig. Az egész választási kampány arra épül, hogy a migránsoktól megvédi Magyarországot a kormány. Ha a kormánynak nincs titkolnivalója, szégyellnivalója, vagy nem verte át az embereket és ez nem Orbán Viktor őszödi beszéde, amivel most szembetalálkozunk, akkor azt gondolom, hogy be kell jönni – legalábbis most próbálok magamból kiindulni: bemegyek elmondom, hogy mi történt, mi a helyzet és felvállalom, amit tette, de nem fogok elkezdeni bujkálni. Ha Orbán Viktor elkezd bujkálni, akkor az emberbe még nehezebb kérdések merülnek fel” – fejtette ki Vona Gábor.

Hírdetés

Nemcsak a Jobbikot, az LMP-t is zavarja, hogy a kormány titokban befogadott 1300 menedékkérőt, miközben migrációellenes kampányt folytat.

http://mno.hu/

Mint ismert, Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Times of Malta című lapnak január 10-én beszélt arról, hogy mennyien kaptak menekültstátust Magyarországon, de a kormány ezt az érintettek biztonsága érdekében nem tette közzé.

Az 1300 befogadott ügye azért érdekes, mert a Magyarország számára az EU által meghatározott menekültkvóta 1294 menedékkérő befogadását határozza meg. 

A máltai lapinterjú Altusz Kristóftól idézett címe egyébként nagyon árulkodó: „Nem akarunk Európa fekete bárányai lenni.” A helyettes államtitkár a lapnak többek között azt is elmondta, nem szuverén az az állam, amely nem képes megmondani, kit enged be területére. „Nem akarunk problémákat importálni az EU-ba, de ott, ahol szükséges, segítünk” – mondta, és hozzátette, Magyarország nyitott a vitára, és nem tartanak a változástól, mint ahogy a 2011 óta hatszor is módosított médiatörvény esetében sem tartottak tőle.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »