Vona Gábort demoralizálták az erdélyi magyarok

Gábor úgy gondolta, hogy jó ötlet lesz Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen mutatkoznia.

Az utcán szerencsére nincs tiltás gomb, bárki elmondhatja a véleményét. Főhősünk a szokásos nagy mellénnyel utazott el erdélyi kampánykörútjára.

Mindenesetre elevenítsük fel a közelmúltban történt erdélyiek-elleni kirohanásokat a Jobbik háza tájáról :

Pörzse Sándor, a volt jobbikos képviselő a HírTv Szabadfogás című műsorában osztotta az észt arról, hogy szerinte milyen műveletlenek és pronycik a belhoni magyarok és a székelyek. Pörzse Sándor szerint a belhoni magyarok és a székelyek is kevésbé tájékozottak, és még a zenei ízlésük is rossz, hiszen a “lakodalmas rockot” szeretik.

Majd jött Vona Gábor keresztfia, Szotoyori-Lázár Zoltán.

Szotyori szerint „az erdélyi magyarság nagyobb része – az észak-amerikai indiánokhoz hasonlóan – megvehető egy marék üveggyönggyel. Ez a marék üveggyöngy a kettős állampolgárság volt.” A szolnoki politikus ezért „kezdi azt hinni – bármennyire is keserű kimondani – hogy nem érdemelték meg. Köreikben ugyanis még a magyarországinál is nagyobb mértékű az elhülyülésre hajlamosság.” Az egyik hozzászóló azt üzente a politikusnak, hogy szégyellje magát. Szotyori azonban bocsánatkérés helyett úgy fogalmazott: „Maguk odaát nem szent tehenek, akiket nem lehet kritizálni, hanem sajnos egy elbutulásra fokozottan hajlamos massza. Tisztelet a kivételnek.” A Jobbik helyi elnöke a hozzászólónak azt is javasolta: „húzza ki a fejét Orbán s…ből, mert nála nagyobb hazaáruló nem nagyon van”.

Ezek után nem csoda, hogy a székelyek csöppet indulatosan várták a Jobbik elnökét. Az utcán már heves vitába kezdtek a felek, majd a székelyudvarhelyi találkozón egy idősebb úr csúnyán beszólt a politikusnak, majd jelképesen üveggyöngyökkel is megkínálta.

Hírdetés

Vadhajtások Facebook oldal számolt be Vona kalandjairól, a felvételek magukért beszélnek. Kijelenthetjük, hogy a székelyek nem felejtenek…

Az első állomáson záporoztak a beszólások:

„A disznóólamat nem bíznám rád.”„Olyan vagy, mint teknőben a víz: ide-oda loccsan.”„Menjél haza, minek jöttél ide?,„Aki nemzeti volt, azt kiraktátok!”,„Simicskának benne van az öliben.”

 

A második állomásnál már elmérgesedett a hangulat. Török köcsögnek nevezték Vonát:

Vona Gábor a Facebook oldalán így kommentálta a hétvégi körútját:

Tegnap megtapasztaltam, hogyan hat a Fidesz gyűlöletkampánya. Végül a kezdeti felfokozott hangulat Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen is párbeszéddé alakult. Az elmúlt 28 év megosztásra épülő politikája óriási árkokat ásott magyar és magyar között. A néppárti Jobbik küldetése, hogy ezeket az árkokat betemetve egy erős nemzetet kovácsoljon, hiszen egy vérből valók vagyunk. Köszönöm mindazoknak, akik támogatnak minket ebben.

Magyarsagert.hu


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »