Vona Gábor vlogger tehetségkutatója

A hír igaz, s az Iráni Forradalmi Gárdát behívni kívánó harcos pártelnök óta csupán néhány évet kellett aludnunk, hogy elérkezzen a pillanat: a Vona Gábor által alapított Második Reformkor Alapítvány Vlogitika néven indít tehetségkutató versenyt vloggerek számára.  Na, de legalább a kukoricánkat nem tapossák le addig se…***

Úgy tűnik, Dr. Koncz Zsófia tegnapi fölényes győzelme miatt az ellenzéknek mégsincs oka teljes letargiába esni. Mert ahogyan a mondás tartja: ahol nagy a szükség, közel a segítség. Amint azt a teljesen megszűnt Index totálisan megszűnt újságírójának, Szalai Szabolcsnak nincsmásik tollából megtudtuk:

„…a szervezők olyan fiatalok jelentkezését várják, akik unják már a sminktippes és főzős videókat, helyette inkább a közélet foglalkoztatja őket és kimagaslóan jó kommunikációs képességekkel rendelkeznek.”

A háromfordulós verseny zsúritagjai se s̶z̶a̶r̶r̶a̶l̶ ̶h̶ó̶g̶o̶l̶y̶ó̶z̶n̶a̶k̶   most jöttek le a falvédőről, egytől egyig a hon O1G díjas kultúrcelebjei:

Péterfi Judit televíziós műsorvezető,

Boldog István Dávid vlogger (Progresszor),

Dévényi István újságíró,

Nagy Márton vlogger (FanMadeMaker),

Molnár Áron „noÁr” színész, rapper,

Vona Gábor vlogger.

*

*

Az   A̶n̶t̶h̶r̶a̶x̶ ̶ ̶T̶e̶l̶e̶x̶ ̶ ̶P̶i̶l̶v̶a̶x̶ ̶ ̶K̶o̶n̶t̶r̶a̶x̶ ̶ ̶X̶a̶n̶a̶x̶ ̶R̶e̶f̶r̶l̶u̶x̶   Index cikke a díjazásokról is beszámol:

„Az első helyezett 200 ezer forintot és három napos stúdióhasználatot nyer, a második legjobbnak ítélt videós markát 150 ezer forint és egy vlogger kamera üti, de harmadik helyezett sem szomorkodhat, ő 100 ezer forintot vihet haza.”

***

Hírdetés

Ilyenkor persze rendre jönnek azok a kritikai észrevételek, hogy ugyan, miért csinálok reklámot én ennek? Hát kérem! Mert szeretnék, mi több, akarok, tehát fogok.

Nehogy már pont miattam bukjanak meg a jó kezdeményezések!Nehogy már pont miattam sírja tele a netet Dévényi István vagy Péterfi Judit, hogy már megint nincs munkája!Nehogy már megint bepereljen Vona Gábor, amiért csak!

És igenis mindenkit arra biztatok, hogy lássa el a zsűrit bőséges anyagmennyiséggel! Igen, a kormánypárti vloggereket is erre kapacitálom! Sőt, őket igazán! Hiszen demokrácia van, demokráciában meg nehogy már a pártpreferencia döntsön egy alapítványi pályázatról! Amely alapítványt, ugye, nem egy politikus, nem egy pártelnök, hanem egy egyszerű, mezei vlogger hozott tető alá, ráadásul olyan vlogger, akinek a b. neje is vlogger, ráadásul macskájuk is van, ami ugyan nem feltétele a vloggerkedésnek, de irtó cuki, mikor „véletlenül” bemászik a képbe.

***

A verseny Facebook oldalán (KLIKK IDE) még több információhoz juthatunk:

„Az első fordulóba beérkezett munkádat valamelyik zsűritag rövid reakcióvideóban értékeli. Kiválasztunk tíz versenyzőt, akik továbbjutnak a következő fordulóba, ahol más témákban osztjátok meg gondolataitokat, egy zsűritag szintén értékeli a videókat, a harmadik, döntő fordulóban pedig a zsűri összeül és együtt alkot véleményt a szabadon választott témában készült produkciódról.

A videók elkészítéséhez olyan formai megoldást választasz, amilyet szeretnél, de arra kérünk, hogy a vlogod maximum nyolc perces legyen. Az első forduló jelentkezési felületét pontosan egy hét múlva nyitjuk meg, de addig is nyugodtan kezdd el készíteni a videódat a fent felsorolt témák egyikében.

Gyere, és légy Te a legjobb vlogitikus”

*

*

Vona tehát újra feltalálta a „Ki Mit Tube” YouTube vetélkedőt, amit anno az igen tehetséges, s azóta nagyon híressé vált Mr. Klausz nyert, akinek nevéhez olyan korszakos mondatok kapcsolódnak, mint „sorsod – Borsod”. Ami persze legalább annyira eredeti, mint néptáncos ruhán a gárdaoroszlán, vagy Z. Kárpát Dániel artikulációjában a középzárt e.

Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül a „vlogitikus” szóalkotás mellett, ami egyrészt zseniális, másrészt annyira karakterisztikusan vonás, hogy azt elmondani nem lehet. Nyilván a vlogitikus egy olyan ember, aki nem politikus ugyan, de van véleménye. S nyilván ez a fajta új embertípus úgy képződik, hogy felfedezik.

Ebből az aspektusból speciel nem értem Vonát, hiszen ő úgy képződött politikusból vlogitkussá, hogy lefedezték, de biztosan az én elmebéli hiányosságom az oka annak, hogy nem látok bele a dolgok nyilvánvalóságába.

Ahogyan abba sem, hogy miként kelti a Facebook oldal borítókép-montázsa a profizmusnak akár a kósza látszatát is, lévén, hogy ez biza eléggé szocialistára sikeredett. Még egyszerűbben a profizmushoz annyi köze van, mint a napközis tea műanyag bögréből történő délutáni szürcsölésének a japán teaszertartáshoz.

*

*

***A vicc kedvéért azért elképzelem, ahogy a politikától visszavonult 93 éves Orbán Viktor vloggerkedni kezd, esetleg Rangos Katizik egy vastagot, vagy beáll Gyurcsány mögé mosolyogni.

Csakhogy Vona Gáborral ellenétben Orbán Viktornak lesz mire visszaemlékeznie. Így egészen biztosan emlékiratai megírásával üti majd el a hátralévő hasznos időt. Amiben – s ez a történetben a csodálatos – egy kurta fejezetet biztosan kap majd egykori polgári körének egykori tagja, a híres vlogger, Vona Gábor.

Insallah.() VBT ()Kiemelt kép: Trenka Attila / Index – Toivábbi képek: Facebook

The post Vona Gábor vlogger tehetségkutatója appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »