Vona Gábor nyílt levelet írt a francia elnöknek: lesz konzultáció

Vona Gábor nyílt levelet írt a francia elnöknek: lesz konzultáció

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Facebook-oldalán közölte az Emmanuel Macronnak szóló levelét, amely az általa kezdeményezett európai konzultációról szól. A francia elnök tavasszal indítja el Franciaországban azt az akciót, aminek során minden uniós polgár elmondhatja véleményét az EU-ról. A kezdeményezéshez minden ország csatlakozott – csak az egyébként a nemzeti konzultációkban élen járó jelenlegi magyar kormány nem. 

Hírdetés

„…helyre kell igazítanom a sajtótájékoztatóján elmondottakat: Elnök úr állításával ellentétben Magyarország csatlakozni fog és részt fog venni a konzultációban” – írta közösségi oldalán a legerősebb ellenzéki párt elnöke.

Vona Gábor emlékeztet: április 8-án parlamenti választások lesznek, „melynek során a magyar polgárok a nemzeti ügyeinket elszabotáló és nemzetközi megítélésünket tönkretevő Fidesz-kormányról fogják elmondani véleményüket”. A pártelnök szerint Macron az április 8-a után felálló új, a Jobbik által vezetett kormányra pedig bizton számíthat abban, „hogy közös európai ügyeinket megvitassuk és az Európai Uniót egy valóban a polgárai érdekeit szolgáló szervezetté tegyük.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »