Vona Gábor: Magyarország fullasztó hely

Vona Gábor: Magyarország fullasztó hely

Évértékelő beszédet tart Vona Gábor, a Jobbik elnöke. 

A 15.30-kor kezdődött a sajtónyilvános pártelnöki felszólalás, a zártkörű rendezvényre mintegy kétezer vendéget, köztük országgyűlési és EP-képviselőket, diplomaták, párttagok voltak hivatalosak. A Jobbik 2010-es parlamentbe jutása óta minden év januárjában évadnyitót tart, ezeken Vona Gábor értékeli az előző évet és beszél a következő esztendő feladatairól.

A Jobbik mai rendezvényén Vona Gábor beszéde előtt megemlékeztek a veronai buszbaleset áldozatairól, majd Kassai Ferenc átvette a Pongrácz Gergely-emlékdíjat.

Vona Gábor beszéde jelenleg is tart, cikkünket folyamatosan frissítjük.

Vona Gábor szombati beszédében kitért rá, hogy a tavalyi évadnyitó azt emelte ki, hidakat kell építeni a magyar társadalom mesterségesen megosztott csoportjai közé. Idén arról kell beszélni, hogy a nép pártjának mik lesznek az alapelvei. „Magyarország fullasztó, és nem a szmogra gondolok”-tette hozzá, majd kiemelte, be kellene vezetni a politikai szmogriadót.

Hírdetés

Szerinte több 100 ezer honfitársunk elhagyta a hazáját, és a tendencia gyorsul, ami egy csattanós válasz a kormánypropagandára, amivel minden nap találkozunk. Mint mondta, ha az ország sikeres lenne nem kellene reklámokban, óriásplakátokon lenyomni az emberek torkán, hogy Magyarország sikeres.

Mint mondta, a 19. század sikeres évszázad volt, a 20. század történelmi traumái, miatt már nem. A 21. század sikeres lesz, de van két bökkenő, az egyik, hogy Magyarország politikai értelemben nem léptünk át a 21. századba, Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor 20. századi alakok. Mint mondta, vállainkra kell vennünk az országot, és átcipelni a 21. századba

A magyar történelem permanens küzdelem a földesurak és a helytartók ellen. Ha reformkori Lánchíd ma épülne, Mészáros Lőrinc nyerné meg a pályázatot, de rögtön szétlopnák, csak egy torzó lenne belőle. A mostani kaszinókat Andy Vajna üzemelteti, aki pénzt mos online pénztárgépek hiányában. Mint mondta, most is fejlesztik a vasutat, csak az éppen Orbán Viktor magán kisvasútja.

– Ha sikeres századot akarunk, hallgatnunk kell a történelem tanítómesterére, új reformkorra van szükség. Össze kell fognunk. Korábban a külföldi helytartók vették el a szabadságunkat és biztonságunkat. A Fidesz kormány alatt pedig az itthoni földesurak tették meg ugyanezt – mondta a Jobbik elnöke.

 

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »