Vona Gábor lemondását követeli a volt jobbikos Rubi Gergely

Vona Gábor lemondását követeli a volt jobbikos Rubi Gergely

Az Echo tévében úgy fogalmazott, hogy a párt jelenlegi irányvonalának nincs jövője, és ezzel a pártelnök csak rombolja a Jobbikot. Még feszültebbé vált a helyzet a Jobbikban, miután ismét felmerült a baloldali pártokkal való összefogás lehetősége. Úgy tűnik, hogy a pártelnök és párt tagsága nincsenek közös állásponton. Már meg is kezdődtek az egyeztetések az ellenzéki oldalon: eddig nem sok sikerrel.

Szél: Az MSZP-vel nem, a Jobbikkal talán

„Beteg gócok vannak az MSZP-ben (…), ezt ők is tudják magukról, (…) hát miniszterelnök-jelöltet sem maguk közül választottak” – alig néhány hete még így vélekedett az MSZP-ről és Karácsony Gergelyről az LMP társelnöke. Szél Bernadett több interjúban árulónak és köpönyegforgató dezertőrnek nevezte Karácsony Gergelyt, aki miatt nincs visszaút a velük való együttműködésben. Szél Bernadett akkor azt is mondta: az MSZP amúgy is egy beteg párt, ezért nem fognak össze velük.

Az LMP kereste meg őket – Karácsony Gergely csütörtökön már erről beszélt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Azt mondta: hétfőn az LMP jelentkezett be az általa vezetett pártszövetségnél azzal a céllal, hogy a lehető leggyorsabban megegyezzenek az együttműködésről.

Közben az LMP a szocialisták által elutasított Jobbikhoz is közeledik. Szél Bernadett azt mondta: ő el tudja képzelni, hogy valamilyen módon Vona Gábor pártjával is együttműködjenek. Ugyanezt mondta szerdán a Jobbik elnöke is: Vona Gábor szerint az LMP az egyike azoknak a pártoknak, amelyekkel összefogna.

Nem minden jobbikos lelkesedik az LMP-s együttműködésért

Hírdetés

A jobbikos Dúró Dóra szerint viszont kizárt az összefogás az LMP-vel. A politikus szerint ugyanis még az is kérdéses, hogy Szél Bernadették bejutnak-e a parlamentbe. Hasonlóan vélekedett Z. Kárpát Dániel alelnök is, aki szerint a Jobbikon kívül csak törpepártok viaskodnak a baloldalon, ezek közül pedig egyik sem érdemes az együttműködésre.

A Magyar Idők információi szerint Vona Gábor LMP-vel való együttműködésre vonatkozó szavai éppen ezért komoly feszültséget okoztak a Jobbikban. A lap azt írja: míg a párt hivatalos álláspontja szerint senkivel nem működnek együtt, és a tagság kizártnak tartja az egyezkedést a baloldallal, addig Vona Gábor rendre éppen az ellenkezőjét nyilatkozza.

Rubi: Miért vetted el a Jobbik lelkét?

Vona Gábort az elmúlt napokban újabb egykori Jobbikos is nyilvánosan kritizálta. Rubi Gergely, a párt volt országgyűlési képviselője egy lakossági fórumon kérte számon a Jobbik elnökét azért, mert szerinte megfosztotta a pártot saját ideológiájától. Vona Gábor akkor azt mondta: helyesen döntött.

Rubi Gergely az Echo televíziónak azt mondta: a Jobbiknak a jelenlegi irányvonallal nincs jövője, ezért ha Vona Gábor nem akarja tovább rombolni a pártot, akkor le kell mondania.

hirado.hu

The post Vona Gábor lemondását követeli a volt jobbikos Rubi Gergely appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »