Vona Gábor: Ez a rendszer egy politikai tébolyda

Vona Gábor: Ez a rendszer egy politikai tébolyda

A jelenlegi rendszer egy politikai tébolyda, a kommunikációja egybitessé vált, a színvonala lezüllött, pedig a valóságban összetett és komplex problémák vannak – erről beszélt Vona Gábor a Jobbik által a fővárosban szervezett ma esti értelmiségi találkozón. – Őrülten nehéz XXI. század vár ránk, a mostani szintet nem engedhetjük meg, erről is dönt az ország április 8-án – mondta az ellenzéki politikus.

A Jobbik vezetője – akit már egyenesen miniszterelnökként konferáltak fel – a biztonság, konkrétan a bevándorlás témájával kezdte. Felvetette azt a kérdést, vajon mi lesz, ha a dzsihádisták azt szeretnék, hogy Kelet-Európában is féljenek, vajon melyik országot választják célpontként.

– Orbán Viktor jelen pillanatban a tűzzel játszik – összegezte, veszélyesnek nevezve, hogy a kormány „felteszi Magyarországot a terrorizmus térképére”.

A migráció kapcsán kitért arra is, hogy a bevándorlás jelen pillanatban úgy tűnik, mint egy „muszlim-keresztény konfliktus”, pedig ha Afrikából indulnának el akár tízmilliók, akkor már keresztényekkel találná magát szembe Európa. Vona Gábor szerint azonban onnan érkező tömegeket sem szabad befogadni, a nemzetközi közösség anyagi hozzájárulásával, de egy afrikai konfliktust Afrikán belül kell megoldani.

A korrupcióra is kitért, azt az eddig nem igazán boncolgatott kérdést elővéve, hogy a magyar társadalom egyáltalán elutasítja-e a korrupciót, és ha igen, akkor ennek mi az oka. – A büntetés, vagy az, hogy ez ciki? – kérdezte, szkeptikussága mellett mégis utóbbiban bízva.

Az oktatásra is hosszú perceket áldozott. Vona Gábor szerint ugyanis beléptünk egy olyan korszakba, a digitalizáció korszakába, ami már egészen más módszereket követel.

Hírdetés

http://mno.hu/

A gyerekeknek szerinte örömet kell adni, hogy motiváltak legyenek, így pedig a teljesítmény is meglegyen.

Egy magyartanár ötletét méltatta, aki játékos formában tanítaná a gyerekeket, mert a pártelnök a saját fián is azt látja, hogy így rendkívül motivált lesz.

Szóba hozta a miniszterelnököt az elvándorlás kapcsán is. Vona Gábor szerint ugyanis nem az a választás tétje, hogy bevándorlóország leszünk-e, hanem hogy kivándorlóországgá fogunk-e válni. Itt kitért arra is, hogy vannak olyan magyarok, akik már biztosan nem fognak hazajönni, az országnak pedig az lenne a feladata, hogy erősítse bennük, hogyan lehet máshol magyarként élni.

A Jobbik elnöke már az elején leszögezte, szándékosan nem a kampányt állította ezúttal középpontba. Ám azt azért kifejtette, hogy

a kormányváltás kulcsát az jelenti, hányan mennek el szavazni,

szerinte 65-70 százalék körüli részvételnél válhat realitássá a kormányváltás.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2018.03.08.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »