Vona Gábor azt kérdezi Kósa Lajostól, hogy…

Vona Gábor azt kérdezi Kósa Lajostól, hogy…

…miért is nevezte hazaárulónak, amiért azt szeretné, hogy a magyar alaptörvény módosítása ne csak a szegény migráns betelepítését, hanem a gazdag migráns betelepítését is zárja ki.

A Jobbik elnöke a Facebookon tett fel nyílt kérdéseket a Fidesz frakcióvezetőjének, aki zavaros nyilatkozataiban és kijelentéseiben szerdán többször is hazugnak, illetve hazaárulónak nevezte Vonát. Kósa sárdobáló érvelése volt a válasz arra, hogy kedden Vona Gábor, a Jobbik elnöke az Alaptörvény módosításának támogatása kapcsán garanciát kért Orbán Viktor arra, hogy a kormány kétes hírű letelepedési kötvényeit is megszüntetik. A miniszterelnökkel való személyes találkozó után Vona Gábor kijelentette: a Jobbik mindenféle betelepítéstől szeretné megvédeni az országot, a „gazdag migránsoktól, terroristáktól” ugyanúgy, mint a „szegény migránsoktól, terroristáktól”, ezért csak a letelepedési kötvény-biznisz megszüntetése esetén tudják támogatni az alaptörvény-módosítást.

Komoly fejfájást okozott Vona a négyszemközti találkozón Orbánnak

A Jobbik elnöke a miniszterelnökkel folytatott négyszemközti találkozón kijelentette, hogy a letelepedési kötvény-biznisz megszüntetése esetén fogja a frakciója támogatni az alaptörvény-módosítást. A párt mindenféle betelepítéstől szeretné ugyanis megvédeni az országot, a „gazdag migránsoktól, terroristáktól” ugyanúgy, mint a „szegény migránsoktól, terroristáktól”.

Hírdetés

„Ön tegnap hazaárulónak nevezett. Miért is? Mert szeretném, ha a magyar alaptörvény módosítása nem csak a szegény migráns betelepítését, de a gazdag migráns betelepítését is kizárná? Mert szeretném, ha nem csak a szegény terroristát tartanánk távol kerítéssel, de a gazdag terroristát is a letelepedési kötvény-biznisz eltörlésével? Ön szerint ki a hazaáruló: az, aki mindenféle betelepítést elutasít, ahogy mi, vagy az, aki kötvények formájában pénzért árulja a hazát, ahogy önök?”

– szegezte Kósa Lajosnak a kérdéseit Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

A Fidesznek kell dönteni: „Rogánék piszkos pénze vagy az ország biztonsága?”

A Fidesz frakcióvezetője a szerda délutáni sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a kormánypárt szerint Vona Gábor hazaárulóvá válik, ha a pártja nem szavazza meg az alaptörvény-módosítást. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője erre úgy reagált, hogy Kósa vagy nem érti, amiről beszél, vagy pedig hazudik, és a Fidesznek döntenie kell: Rogánék piszkos pénze vagy az ország biztonsága a fontosabb.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációs államtitkár a Magyar Időknek nyilatkozva azt mondta: kötvény megszüntetésének kérdése a jövő heti kormányülésen kerül napirendre, hozzátéve, a kötvények felülvizsgálatának tervét már az utóbbi hetekben jelezték. Az államtitkár szerint elképzelhető, hogy az Országgyűlés a házszabálytól való eltéréssel döntsön a letelepedési kötvények esetleges eltörléséről.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »