Vona Gábor: a határ hermetikus lezárására van szükség – FRISSÍTETT (új:demonstráció a határnál)

Vona Gábor szerdán Röszkén, az illegális bevándorlás ellen szervezett Jobbik-demonstráción azt mondta: a határ lezárásához a hadseregre van szükség, amely kellő felhatalmazással és erővel képes lehet erre. A honvédség bevetéséhez szükséges jogszabály-módosításokhoz a Jobbik biztosítja a kétharmados többséget – közölte a politikus, hozzátéve, álláspontjuk szerint azonban az alaptörvény módosítására is szükség lenne.

„A határon mindenkit válogatás nélkül vissza kell fordítani” – jelentette ki a pártelnök. Hozzátette: ha ehhez azokat az eszközöket kell alkalmazni, melyeket 2006-ban, az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján a magyar emberekkel szemben bevetettek, akkor azokat be kell vetni.

„A kerítésre épített kormányzati propagandával nem lehet megvédeni Magyarországot”, a kommunikáció ehhez kevés – mondta Vona Gábor, hangsúlyozva, a kormány vagy átveszi a Jobbik programját, vagy meg fog bukni.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szerint „tudatosan megtervezett invázió” folyik.

Meg kell állítani a terroristák mellett „a köztörvényes bűnözők áradatát”, és elhárítani a fenyegető közegészségügyi katasztrófát – közölte, hozzáfűzve, annak megakadályozására pedig, hogy Nyugat-Európából visszatoloncolják a Magyarországon keresztül oda érkezőket, fel kell mondani a dublini egyezményt.

Hírdetés

A dél-alföldi település központjában mintegy háromszáz ember gyűlt össze, akik kivonultak a magyar határhoz, arra a vasútvonalra, ahol az utóbbi időben a legtöbb migráns érkezett a zöldhatáron Magyarországra.

A határnál Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei elnöke elmondta: a demonstrációval elérték a célt, bemutatták, hogy ekkora rendőri biztosítással meg lehet védeni a határt.

„Szükség van minden élő erőre ide a határhoz, szükség van a honvédség átvezénylésére, és azt gondolom, ez kellő figyelemfelhívás volt arra, hogy megállítsuk a menekültáradatot”- fogalmazott. Hozzátette: holnap már az Országgyűlés feladata a helyzet megoldása.

Vona Gábor azt mondta, nem célja a rendőrséggel összetűzésbe keveredni ebben a krízishelyzetben, a cél az, hogy felhívják a problémára a figyelmet.

„A rendőrséget mi segíteni szeretnék abban a munkában, ami a feladta lesz a következő hetekben”- tette hozzá.

A határon a demonstráció alatt nem jöttek át migránsok. Miközben azonban a tüntetők a határhoz vonultak a rendőrségi gyűjtőpont közelében, a határsértők egy csoportjával találkoztak, és akkor skandálni kezdték a, „Ria, ria, Hungária” rigmust.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »