Vona Gábor: a Fidesz a saját sírját ássa

A Jobbik elnöke szerint kijelenthető, hogy a mostani kormány az elmúlt huszonhat év legkorruptabb kormánya, amely intézményesítette a korrupciót.

Vona Gábor országjárásának tatabányai állomásán kedden, sajtótájékoztatón azt mondta: amit korrupciónak tart a közvélemény, az sok esetben a mai jogi környezetben akár törvényes is lehet. Az állami szintre emelt korrupció az országnak nagyon súlyos tehertétel, másrészről a Fidesz ezzel “saját sírját ássa”, a korrupció lesz az egyik olyan jelenség, amelybe a Fidesz bele fog bukni 2018-ban – jelentette ki.

A Jobbik elnöke – a miniszterelnök kutyájára utalva – azt mondta: már az is kérdés, hogy “Nárcisz, a félszemű kuvasz kinek a kutyája és melyik birtokon lakik”. Ez “sokféle szempontot felvet a miniszterelnök környezetével kapcsolatban és magának a miniszterelnöknek a vagyoni helyzetével kapcsolatban” – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy a kormány a nemzeti konzultációt a társadalommal való párbeszéd helyett pártpolitikai célokra használja. A politikus a Jobbik országjárással egybekötött nemzeti konzultációját valódinak nevezte, amelynek témája a korrupció mellett az oktatás és az egészségügy.

A korrupcióról szólva Vona Gábor felhívta a figyelmet pártja javaslatára, mely szerint a parlamenti ciklus elején és végén is legyen kötelező vagyonnyilatkozatot tenni az országgyűlési képviselőknek és a kormány tagjainak.

“Ez tisztítókúrája lehetne a magyar közéletnek”

Hírdetés

– fogalmazott.

A pártelnök szerint kritikus a szakképzés helyzete. Ha egy leendő kormány “akár 2018-ban egy Jobbik-kormány” magyar tulajdonú ipart hozna létre, akkor a

“külföldre menekült szakemberek problémája mellett szembe találná magát azzal, hogy a szakképzési rendszer olyan mélyre süllyedt, hogy nem lehet az utánpótlást biztosítani”

– fogalmazott.

A Jobbik elnöke azt mondta, hogy az egészségügyben kevés figyelmet kapott a háziorvosok hiánya, pedig

“reális a veszély, hogy összeomlik egészségügy első szintje, és ez a terület egészére súlyos következményekkel jár”.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »