Vona elment Ásotthalomra Toroczkaihoz

Vona elment Ásotthalomra Toroczkaihoz

A rendelet kapcsán nem értünk egyet, de a célban, hogy Magyarország a magyaroké, teljesen – ezt Vona Gábor, a Jobbik elnöke írta kedden a Facebookon a Toroczkai László Jobbik-alelnök és egyben ásotthalmi polgármester nevéhez fűződő, a burkát vagy a csadort tiltó önkormányzati rendelet kapcsán. Habár már lassan egy hét telt el a nagy vihart kavart szabályozás óta, a pártelnök most először szólalt meg, most is csak a közösségi oldalon az egyik hozzászólásra reagált így. Bár az árulkodó lehet, hogy Vona Gábor kedden Ásotthalmon járt, majd egy olyan fotót osztott meg, amelyen Toroczkai Lászlóval együtt sétálgat a határmenti kerítésnél.

Toroczkai László tegnap a Magyar Nemzetnek elmondta, több mint egy órán keresztül beszélgettek Vona Gáborral az önkormányzati rendeletükről, de csak arra jutottak, hogy abban nem értenek egyet. A polgármester szerint az nagyon fontos üzenet Magyarország és Európa számára, a pártelnök viszont nem ért vele egyet. Ennek ellenére fel sem merült, hogy bármiféle szankció kövesse a történteket, még úgy sem, hogy nem volt előre egyeztetve az igencsak kényes témában meghozott szigorítás. Toroczkai László szerint ugyanis ennyi autonómiával kell rendelkezniük. Abban viszont közös állásponton vannak a pártelnökkel, hogy a határokat meg kell védeni és sem szegény, sem pedig gazdag migránsra nincs szükség Magyarországon.

Hírdetés

Szerdán egyébként a Jobbik elnökségi ülésén is biztosan téma lesz az ügy, hiszen az a párton belül is okozott felbolydulást.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvonagabor%2Fposts%2F10154835045364623%3A0&width=500″ width=”500″ height=”589″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true”></iframe>

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2016. 11. 30.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »