Vona: Eljött az igazság pillanata

Vona: Eljött az igazság pillanata

Eljött az igazság pillanata, amikor kiderülhet, hogy a kormánypártok csak politikai kampányeszköznek használták-e a kvótaellenes népszavazást – jelentette ki a parlamentben, napirend előtt a Jobbik elnöke.

Vona Gábor közölte: pártja újra benyújtja az Orbán Viktor által korábban javasolt alaptörvény-módosítást, egyetlen egy mondatnyi különbséggel – a Jobbik ugyanis a módosításban a letelepedési kötvényeket is megszüntetné. Vona Gábor hozzátette: itt az ideje eldönteni, hogy ki a hazaáruló. Az, aki pénzért árulja a hazáját, vagy az, aki ezt megszüntetné.

„Alaptörvényi szinten ugyanaz szóról-szóra, mint amit Orbán Viktor beterjesztett, egy mondattal kiegészítve, ami pedig megszüntetné a letelepedési kötvények lehetőségét. Tisztelt képviselő társaim, tisztelt Répássy Róbert képviselő társam, eljött az igazság pillanata. Ön egy szót nem mondott arról, hogy miért nem akarják majd támogatni ezt a beadványunkat. Hogyha önök annyira szeretnék az alaptörvény módosítást, akkor itt a lehetőség! Hát támogassák, ne fogják vissza magukat” – mondta el felszólalásában a Jobbik elnöke.

Hírdetés

Az MSZP és az LMP a Fidesz és a Jobbik harcának tartja a vitát az alkotmány-módosításról. A szocialisták frakcióvezetője, Tóth Bertalan Reggeli járat című műsorunkban azt mondta: a párt saját törvényjavaslatban szüntetné meg a letelepedési kötvényeket, a cégeket pedig kötelezné, hogy különadóként fizessék be nyereségük 70%-át, ami akár 70 milliárd forint is lehet.

„Ha a Jobbik alaptörvény-módosítása kizárólag a letelepedési kötvényre vonatkozna, akkor megfontolnánk, megvizsgálnák, hogy lehet-e azt támogatni. De mivel visszatérünk megint az alapkérdéshez, hogy egy érvénytelen szavazás után lehet-e alaptörvényt módosítani, ugye a Jobbik is ugyanazt a szöveget nyújtja be, csak kiegészíti ezzel  kis félmondattal,  akkor mi azt mondjuk, hogy a magyar emberek többsége nemet mondott erre, nem ment el a népszavazásra, tehát nekünk ebben nincs dolgunk. Kifejezetten, ha van javaslat a letelepedési kötvényre, ahogy nekünk van, abban van szerepünk, ezt biztos, hogy támogatjuk” – közölte pártja álláspontját Tóth Bertalan.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »