Vona beismerése

Vona beismerése

Valóban arról beszélt néhány éve Vona Gábor, hogy „boldog lenne, ha Magyarország minél hamarabb távozna az Európai Unióból”. Két napja a párt alelnöke még a sajtót hibáztatta, és azzal védekezett, hogy Vona Gábor nem arról beszél, ami elhangzik a szájából. Vona Gábor azonban elismerte, hogy valóban az uniós kilépést emlegette, de szerinte azóta már megváltozott.

Ki kell lépni az unióból – ezt hangoztatta a Jobbik elnöke egy 2012-es tüntetésén. Vona Gábor azt üzente az Európai Bizottság akkori elnökének, José Manuel Barrosónak, hogy ha beteszi a lábát Magyarországra, akkor „megtekerik az orrát, és karikás ostorral fogják kizavarni”.

Ugyanezen a 2012-es tüntetésen a jobbikosok benzinnel locsoltak le, majd égettek el egy uniós zászlót. A párt 2014-es választási programjába is beleírták, hogy népszavazást fognak tartani Magyarország uniós tagságáról.

Ahogy arról a hirado.hu is beszámolt, egy nemrég nyilvánosságra került felvételen is arról beszélt Vona Gábor, hogy távozna az unióból és Törökországgal fogna össze.

Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke a héten cáfolta, hogy Vona Gábor Magyarország uniós kilépéséről beszélt volna. A Jobbik elnöke végül szerdán elismerte, hogy erről volt szó, sőt azt is mondta, hogy azóta már megváltozott a véleménye az unióról.

Részt akarnak venni az EU jövőjét érintő vitákban

Hírdetés

Vona Gábor most úgy véli, számtalan olyan terv van ez EU jövőjével kapcsolatban, amelyek vitájában pártjuk részt akar venni. Arra a kérdésre, hogy az unióra tett megjegyzései után mennyire tartaná hiteles tárgyalópartnernek magát, Vona Gábor azt válaszolta: szerinte a politikában gyakran vannak változások.

„A politikában a változás mindig olyan dolog, ami mindenkivel megtörténik, ha megnézzük a magyar közéletet, nem a Jobbik és az én személyem esetében látjuk a legnagyobb változásokat, ugye itt vannak olyan szocialista politikusok, akik annak idején még egy diktatúrának voltak a vezetői vagy kiszolgálói” – fogalmazott Vona.

Csütörtökön az M1 szerette volna megtudni a Jobbik országgyűlési képviselőjétől, hogy az elnökség tárgyalt-e már pártelnökünk kijelentéseiről – de érdemi választ nem kaptak Szilágyi Györgytől.

hirado.hu

 

The post Vona beismerése appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »