Vona, Bede, Vadai, cigányok

Ismét újabb standup műsorral örvendeztetett meg minket a Második Reformkor Alapítvány fantázianevet viselő direkt marketingcég promóciós csúcsmenedzsere, Vona Gábor. Az új termékről egyelőre azt lehet tudni, hogy értékesebb, mint a bölcsek köve, és ritkább, mint a havasi jeti.Iiigenis van Cigányünnepnap!

Az Azonnalin megjelent cikk rögtön egy akkora magaslabdával indít, amihez egyáltalán nem kell Scottie Pippennek lenni. Azt mondja ex elnök úr, hogy márpedig szerinte igenis kellene évente egy ünnepnapot tartani a cigány hősöknek, hiszen állítása szerint az ’56-os hősök 6-8%-a is cigány volt. Én ilyen felmérésről nem tudok ugyan, de hiszek neki, hiszen egy hatalmas alapítvány élén áll, sőt ő az elnöke. Hasonlatosan Érpatak egykori polgármesteréhez, Vona egykori barátjához, ̶D̶r̶.̶ ̶Orosz Mihály Zoltánhoz, aki anno a családi háza nappalijába bejegyeztetett akadémián szerzett saját magától doktorátust megváltástanból (és ez nem vicc!). Igaz a doktori címet később vissza kellett adnia, mivel kiderült, hogy nappaliját a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság nem tartja megfelelőnek e tudományos fokozat odaítélésére.

***

Alapítványt azonban bárki létrehozhat – akár a saját nappalijában is-, s ha már létrehozta, simán az elnöke is lehet. És akkor olyan nagyszerű gondolatok pattanhatnak ki a megalapítványosodott fejből, mint a Cigány Hősök Emléknapja. Ahol azt lehetne skandálni a vigázzállásban végighallgatott „Zöld az erdő, zöld a hegy is” után, hogy

„Iiigenis van cigány ünnepnap! Cigány ünnepnap! Cigány ünnepnap!”.

És mondjuk ki lehetne osztani a megjelentek között – stílszerűen a korábbi megnyilvánulásokkal – egy csokor fekete retket….

Te is, fiam, Péter!

A mélynek egyáltalán nem nevezhető interjúban szó esik még arról is, hogy Vona kit látna szívesen a Jobbik elnöki székében. Naná, hogy Jakab Pétert! Akivel (elmondása szerint) néha találkozgat, de nem vészes. Keménymagirtó Jakabbal azonban nagyon jó lóra tett. Hogy mást ne mondjak, a képviselő úr dédapja Auschwitzban halt meg, ő maga pedig 2009-2010-ben történelmet tanított a miskolci Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakközép- és Szakiskolában. Hozzátéve ehhez még a szélsőjobbos bűvkört, majd a kettéválás utáni, szélsőjobbosból szélsőbalosssá vált támogatói réteget, ő valóban egy olyan Jolly Joker, aki méltán lehet a Jobbik ̶g̶e̶r̶i̶n̶c̶e̶első embere.

Képzeljük csak el, mennyi kijátszható kártya! Ráadásul egyetlen kézben! Ennél szebb már csak az lenne, ha egy genetikai vizsgálat dakota és afrikai ősöket is kiderítene Jakab vérvonalában. Így azonban zsidó származása, roma integrációs múltja, valamint a Szegedi testvéreknek való egykori táskahordozói tapasztalata oly magaslatokba emelheti, amely magaslatokban már nem egy, de legalább három zacskó száraz tésztát is bármikor magánál tarthat. Abban is bizonyos vagyok, hogy jelöltsége előtt alaposan végignézik Jakab lagzis videóit, hogy azokon is működött-e vajon a jobb felkar fontos mozgatója, a nácizom, s ha igen, Alt+F8!

Előre kurvák, gengszterek!

Az interjú most következő szakaszait csak erős idegzetűek olvassák!

Hírdetés

E ponton tér rá ugyanis A Nemzet Gábora – úgy is, mint Deák 2.0 – arra, hogy egyáltalán nem tartja jó ötletnek sem az Auróra lerohanását, sem Bede Zsoltnak a DK-s tüntetésen való felépését. (Szerintem ez az ember hamarosan nyaralót vesz a gyöngyöspatai pincesoron). Mert hogy nem kenyere az erőszak. S ezt teljességgel alá tudom támasztani! Ugyanis ő maga sosem volt erőszakos. Az erőszakos dolgokat mindig másokkal végeztette el. (ld. a csalán és a más fasza közti korrelációt)

S itt, ezen a ponton hangzik el a varázsmondat, a szezám tárulj, a kitérségi OKJ.-s bölcselet:

„Hogy nagyon provokatív legyen, amit mondok, olyan társadalmi célokat kellene találni, ami mögé Bede Zsolt és Vadai Ágnes is örömmel oda tud állni”.

Mindezt rezzenéstelen arrcal jelenti ki, s rögtön tippet is ad, mi lehetne ez a bizonyos dolog. Naná, hogy a Cigány Hősök Emléknapja! Amiből kezdem azt hinni, hogy Vona mostanában ugyanannyit cigányozik, mint régen, csak más előjellel.

jelen állás szerint ugyan el nem tudnám képzelni, hogy Bede és Vadai bármilyen cél mögé is odaálljon, de ha már cél, maximum a Budapest Maratont tudnám elképzelni (Bocs, Zsoltikám, kicsit kezdesz dagadni, rád férne). És akkor a Budapest Maratont ösze lehetne kötni a Cigány Hősök Emléknapjával. Meg lehetne koreografálni mondjuk úgy, hogy az első helyeken jelenlegi vagy ex szélsőjobberek rajtolnak, mögöttük szolgálaton kívüli és nyugállományú rendőrök,  a legvégén a roma futók. Így legalább ők kergethetnék a két előbi csoportosulást. Aztán persze az esélyegyenlőség jegyében hagynák nyerni a romákat, hiszen itt már senki sem rasszista, azt se tudjuk, mi fán terem az olyan.

Jó hír – rossz hír

A végére egy jó és egy rossz hír marad. A jó hír, hogy Vona a cigányság Magyarországon betöltött társadalmi szerepének felülvizsgálata után jó úton halad a homoszeuálisok jogainak érvényesítése felé. Egyelőre ugyan nem tartja jó ötletnek sem a Pride-ot, sem a melegek házassághoz és örökbefogadáshoz való jogának megadását, de kis lépésekben kell haladni. Ki tudja, egyszer talán ezektől  gondolatitól is elhatárolódik:

„A meleg szót visszakövetelem magamnak! Ha én azt mondom, hogy meleg reggelre ébredtem, azt nem akarom, hogy azt jelentse, felhúztam a redőnyt, és Terry Black mosolygott be az ablakon”

Illetve tudom, hogy el fog határolódni, sőt ennél többet is tesz. Hiszen már e szavak kimondása idején (vagy tán kicsivel később) nyitott az LMBTQ közösség felé, méghozzá nem is akárhogyan, hanem egy homoerotikus szolnoki házibulival, ahol a prímet saját keresztfia, a fő mókamester, dr. Szotyori-Lázár Zoltán vitte.

A Jobbik Meleg Tagozat alakuló ülése?***

Említettem, hogy rossz hír is van azért a tarsolyban. Ez nem más, mint hogy Vona szerint a vlog anyagi lehetőségei mostanra eléggé korlátozottak lettek, magyarán elfogyot a pénz, s a vlog működését csak jövő év közepéig látja biztosítottnak.

Ezt, bevallom, nem értem. Magánemberként a hetekben utaltam át sérelemdíjként 1 150 000 forintot neki, kollégáinak, és ernyőszervezete tagjainak azon borányos és sértő, mondhatni légből kapot kijelentésemért, miszerint a Jobbik sajtófigyelői nem csupán sajtót figyeltek, hanem utasításra trollkodtak, valamint velük egyet nem értő embereket járattak le a közösségi oldalakon. Fogalmam sincs, hogyan pattanhatot ki a fejemből ekkora elmebetegség, hiszen ez nyilván nem így volt, nyilvánvalóan hazugság. A Jobbik szerint se így volt, a bíróság szerint se így volt, csupán két tanúm szerint volt így, akik közül az egyik már meghalt, a másik vallomását pedig a bíróság nem vette figyelembe.

Szóval hála a CIB Banknak, akiknél kölcsönt vettem fel, hogy a büntetést fizetni tudjam, Vona vlogja egy kicsit tovább működhet.

***Az  elkövetkezendő napokban veszek egy kalapot. Ezt a kalapot pediglen élő, egyenes adásban, Bartos Cs. módjára zabálom meg tartárral és uborkasalival abban az esetben, ha Vona hívó szavára öszeállnak a romák, a zsidók, a melegek, valamint Bede Zsolti és Vadai Ágnes. Vlogger-blogger kollégámnak pedig innen üzenem:Te del o Del but baxt ! Te del o Del lasho trajo ! () VBT ()Kiemelt kép: Azonnali

The post Vona, Bede, Vadai, cigányok appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »