Vona: a trianoni tragédia is legyen kötelező tananyag a Pázmányon!

Kötelező tanegységgé tenné a trianoni tragédia oktatását a Jobbik a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, ezt levélben kezdeményezték az intézmény rektoránál – mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Vona Gábor pártelnök és Dúró Dóra, az Országgyűlés kulturális bizottságának jobbikos elnöke.

Vona Gábor szerint a fiatalok tájékozatlanok a magyar történelem legsúlyosabb tragédiájának kérdésében. (A ‘magyar történelem legsúlyosabb tragédiája’ kifejezést egyébként az MTI idézőjelbe tette, szerintük tehát ez csak a Jobbik szerint minősül nemzetünk legsúlyosabb tragédiájának. Hogy ők mit tartanak annak, lenne egy tippünk… – a szerk.)

Hangsúlyozva a XX. század történelmi tragédiáinak kibeszélését, megjegyezte: a kötelező tanegységek bevezetése nem a legalkalmasabb formája ennek, de miután az egyetem ezen traumák orvoslására ebben az irányba tett lépést, a kettős mérce kizárása és a következetesség végett választották ezt a megoldást. Vona bízik abban, hogy ha más egyetemek is hasonló lépésekre készülnek, már "csomagban" gondolkodnak a történelmi eseményekről.

Hírdetés

Dúró Dóra hozzátette: a kezdeményezéssel a trianoni határokon túl élő magyarok számára is újabb gesztust kívánnak tenni. Hangsúlyozta annak fontosságát is, hogy a nemzetpolitika az oktatásban is megjelenjen. Bízott abban, hogy az ügyről személyesen tárgyalhatnak majd Szuromi Szabolcs rektorral.

(MTI korrigálva)

A nagy pünkösdi holoajándék

A tel-avivi soáiparosok egyetemi szinten folytatják a magyarok "alapozását": a Pázmányon minden szakon kötelező tantárgy lesz a holokamu – Európában elsőként


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »