Vona: a néppártosodás jó irány – a Jobbik elnöke lemond, de érez még magában elég erőt a folytatáshoz

Vona: a néppártosodás jó irány – a Jobbik elnöke lemond, de érez még magában elég erőt a folytatáshoz

Vona Gábor lemond a Jobbik elnöki tisztségéről. A politikus vasárnap esti sajtótájékoztatóján közölte: a párt elnöksége hétfő délután tervezi meg a további feladatokat.

A pártelnök, miniszterelnök-jelölt elismerte a Fidesz-KDNP választási győzelmét, jelezve: a Jobbik célja a kormányváltás volt, de ez ma nem teljesült. Vona Gábor köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a voksolások, értékelése szerint a demokrácia ünnepe, hogy nagy számban vettek részt az emberek.

A lemondással kapcsolatban az ATV riportere arra volt kíváncsi, hogy indul-e újra az elnöki tisztségért. Vona erre azt felelte, hogy érez még magában elég erőt, és szerinte a néppártosodás egy jó irány a pártjának.

Orbán Viktornak pedig nem gratulál, mert bár sportszerű embernek tartja magát, és a sportszerűség azt diktálná, hogy gratuláljon, de Vona szerint ez a verseny nem volt sportszerű.

Benyújtotta lemondását az MSZP elnöksége

Benyújtotta lemondását az MSZP elnöksége – jelentette be az ellenzéki párt elnöke az országgyűlési választás eredményének ismeretében, hétfőre virradó éjszaka. Molnár Gyula közölte, tudomásul veszik a választói akaratot és felelősnek tartják magukat kialakult helyzetért.

Hírdetés

A pártelnök elmondta azt is, hogy az MSZP a Párbeszéddel folytatja a "változás szövetségét", készülnek az európai parlamenti és az önkormányzati választásra. Az ellenzéki politikus gratulált a győztesnek.

Molnár Gyula bírálta és felelősnek tartotta az ellenzéki oldalon azokat a pártokat, amelyek előbb támogatták, majd elálltak a közös listától, illetve azokat is, amelyek – szerinte – 17 választókerületben akadályozták meg a demokratikus ellenzéki jelöltek győzelmét.

Hiller István, az MSZP választmányának elnöke a sajtótájékoztatón közölte, szombatra összehívja az MSZP választmányát, amely kitűzi a tisztújító kongresszus időpontját.

Lemond az Együtt elnöksége

Az Együtt tudomásul veszi a választás eredményét – mondta Juhász Péter, a párt elnöke vasárnap éjjel, aki bejelentette, hogy lemond az Együtt elnöksége.

Az ellenzéki politikus a párt budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy csalódottak az ellenzék teljesítményét illetően.

Szigetvári Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltje azt mondta, ezt a kampányt az Együtt elvesztette, sikertelen volt az a stratégia, amire felépítették a saját listás kampányukat.

Hadházy lemond LMP-s társelnöki pozíciójáról

Lemond társelnöki pozíciójáról az LMP-s Hadházy Ákos, mandátumát azonban egyelőre nem adja vissza – mondta a politikus az MTI-nek vasárnap éjjel.

(MTI – ATV nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »