Volt olyan szülő, aki az olaszországi kórházba érve szembesült gyermeke elvesztésével

Volt olyan szülő, aki az olaszországi kórházba érve szembesült gyermeke elvesztésével

Felkészült a pénteki olaszországi buszbaleset négy súlyos sérültjének hazaszállítására az Országos Mentőszolgálat, őket az orvosi és hatósági engedélyek után mentőrepülővel, illetve mentőautóval akár már vasárnap hazaszállíthatják – mondta el Győrfi Pál Veronából az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője beszámolt arról, hogy vasárnap hajnali 3 órakor fejezték be azt a munkát, amelyet a helyszínen Csató Gábor a mentőszolgálat főigazgatója irányított, és amelynek eredményeként összeállt a baleset túlélőiről valamennyi elérhető információt tartalmazó lista. Nehéz volt összeállítani az utaslistát, hiszen a 16 áldozat azonosítása még folyamatban van, a könnyű sérülteket vagy sértetlen utasokat pedig több helyen szállásolták el – mondta.

Megerősítette, hogy a hat súlyos sérült közül ketten továbbra is életveszélyes állapotban vannak, ők még hosszabb ideig nem lesznek szállítható állapotban. A négy súlyos sérültet akár már vasárnap hazaszállíthatják mentőrepülővel vagy mentőautóval, ha az olaszországi orvosok is úgy látják, illetve a hatóságoktól is megkapják ehhez az engedélyt. Beszámolt arról is, hogy a mentőszolgálat munkatársai felkeresték a könnyű sérülteket is, nekik fizikai és lelki segítséget nyújtottak.

Hírdetés

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, több mint húszan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Győrfi Pál az helyszínen tartózkodó Index újságírójának azt nyilatkozta:

Volt szülő, aki akkor érkezett a kórházhoz, és ott szembesült azzal, hogy valószínűleg a gyermeke is az áldozatok között van.

A lap idézi továbbá egy 17 éves fiú olasz sajtónak tett nyilatkozatát: hallották a jobboldali kerekek zaját, amikor lecsúsztak az útról, majd jött a nagy ütközés. A busz ajtói beragadtak, ezért az egyik barátjával kezünkbe vettünk egy vészkalapácsot, betörtük az ablaküveget, és kimásztak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »