Volt ma egy kis meglepetés Izraelben

A Gázai övezetből elindított rakéta csapódott be szerda hajnalban Izrael területén, a palesztin övezettől negyven kilométerre keletre lévő Beér-Sevában: a rakéta egy lakóház udvarán csapódott be, anyagi károkat okozva, de emberéletet nem követelt; a mentőszolgálatnak öt sérültet kellett ellátnia a támadás miatt, köztük egy sokkos állapotba került anyát és három gyerekét – jelentette a Jediót Ahronót című lap online változata, a Ynet.

A hadsereg szerint két rakétát lőttek ki hajnalban az övezetből, de az egyik a tengerbe csapódott. Beér-Sevában megszólaltak a szirénák, de miután Izrael soha nem számított arra, hogy ezt az országrészt is érheti rakétatámadás, nem telepített a város köré a vaskupola légvédelmi rendszer elhárító rakétáiból, ezért itt nem léphetett működésbe a másutt működő elhárítás. A szerda hajnali rakétatámadás jelentősen növeli a feszültséget az izraeli-palesztin viszonyban.

Hírdetés

Avigdor Liberman "védelmi" miniszter egy nagyobb katonai akcióval fenyegette meg kedden az övezetet kormányzó Hamászt, ha "tovább folytatja az erőszakcselekményeket Izrael ellen". Szerdán rendkívüli kormányülés várható Jeruzsálemben.

A Gázától izraeli mércével igen távoli Beér-Seva felé a 2015-ös Szilárd sziklafok hadművelet óta csak kétszer lőttek rakétát az övezetből, noha a hadművelet során számos rakétatámadás érte a Negev sivatagban lévő várost.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »