Volt külügyminiszterek és Orbán korábbi tanácsadói álltak ki az euró bevezetéséért

Volt külügyminiszterek és Orbán korábbi tanácsadói álltak ki az euró bevezetéséért

Hat szakember támogatja az euró bevezetéséért indított népszavazási kezdeményezést, amelyet a Polgári Világ Pártja kezdeményezett 2017. augusztus 14-én – írja a kisalfold.hu.

“Egyetért-e ön azzal, hogy az Országgyűlés törvény megalkotásával kötelezze arra a kormányt, hogy Magyarország az euróövezethez való csatlakozás érdekében hivatalosan kérje felvételét az európai átváltási árfolyam-mechanizmus (ERM II) rendszerébe?” – tenné fel a kérdést a párt.

Balázs Péter, Bod Péter Ákos, Jeszenszky Géza, Kolosi Tamás, Mizsei Kálmán és Surányi György, a Hitvallás Európa mellett című kiáltvány aláírói hitet tettek amellett, hogy Magyarország számára sorsfordító jelentőségű az euró bevezetésével a mag-Európához való tartozás deklarálása – áll a Polgári Világ Pártja közleményében.

A népszavazást a párt egészen pontosan azért kezdeményezte, hogy Magyarország haladéktalanul lépjen be az euró előszobáját jelentő ERM II rendszerbe. Ezzel párhuzamosan 2017. augusztus 16-án egy kiáltványt is kiadtak, Hitvallás Európa mellett címmel.

Hírdetés

Ennek célja, hogy megragadjuk az utolsó esélyt arra, hogy visszatérjünk a még szorosabban egységesülő európai családunkhoz, az Európai Unióhoz.

A közleményben úgy fogalmaztak, hogy “2004-ben azért léptünk be az Unióba – szinte közfelkiáltással –, hogy a fejlett, erős és Európa békéjét 72 éve őrző szövetség részeként hazánk felvirágozzon. Ez az európai elköteleződés azonban a csatlakozás óta egyre nagyobb veszélybe került. A balliberális oldal kormányzása alatt eladósította az országot, az illiberális jobboldal pedig soha nem látott mértékben távolított el bennünket az európai értékektől. Mindez ellentétes Magyarország érdekeivel! Sorsdöntő jelentőségű az európai fősodorhoz való visszatérésünk. Ennek ma az euró mielőbbi bevezetése az eszköze és a szimbóluma.”

A teljes cikk a kisalfold.hu-n érhető el.

The post Volt külügyminiszterek és Orbán korábbi tanácsadói álltak ki az euró bevezetéséért appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »