Volt jobbikosok tüntettek Vona ellen

Volt jobbikosok tüntettek Vona ellen

Kéttucatnyi kilépett párttag, illetve egykori alapszervezeti vezető tüntetett a Jobbik politikája ellen Debrecenben. Az ellenzéki párt megyei elnöke szerint olyan sértett emberek vonultak fel, akik egykori sérelmeiket akarták így megbosszulni.

Vona! Elárultátok a nemzeti radikalizmust! – ez volt olvasható az egyik hatalmas transzparensen. A több településről érkezett tüntetők a debreceni nagytemplom előtt gyülekeztek.

„Mi nemzetiek vagyunk, hazafiak vagyunk. Tehát mi maradtunk azok, akik voltunk, a párt viszont vett egy 180 fokos fordulatot” – véli Gótáné Pongó Margit.

Az egykori jobbikosok és gárdisták lemondásra szólították fel a Jobbik elnökét a párt arculatváltása és új politikája miatt.

Hírdetés

„Ez a mostani demonstráció akkor érne célba, hogy ha Magyarországon valódi rendszerváltás végre bekövetkezne. És a magát 21. századinak valló Vona Gábor-féle csapat a 20. századi pártokkal együtt valójában eltakarodna a süllyesztőbe” – nyilatkozta Ulics Erika.

„Sértettek, sérelmüket így akarják megbosszulni, hogy nyilvánosan hangot adnak ennek a véleményüknek” – Kulcsár Gergely országgyűlési képviselőt és megyei pártelnököt nem lepte meg a tüntetés. Szerinte azonban most már nem valami ellen, hanem valami mellett kellene állást foglalni.

„Ezek sértett emberek, nem meglepő, hogy ilyeneket mondanak a pártról, de nekünk az a feladatunk, hogy végig menjünk az úton, az az, hogy 2018-ban leváltsuk a jelenleg regnáló korrupt kormányzatot. úgy látszik, hogy a tüntetőknek meg az a feladata, hogy ezt próbálja megakadályozni” – tette hozzá a politikus.

Kulcsár Gergely egyébként úgy látja, a Jobbik nem szenvedett komoly veszteséget az elmúlt időszakban azzal, hogy néhányan kiléptek a pártból.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »