Volt egy kis razzia Röszkénél – "roma embercsempészek tucatjait fogták el"

Volt egy kis razzia Röszkénél – "roma embercsempészek tucatjait fogták el"

Hajnalban indult összehangolt rendőrségi akcióra került sor tegnap Röszke térségében, "roma embercsempészek tucatjait fogták el az egyenruhások" – adja hírül az egyre rasszistábbnak bizonyuló Délmagyar.

Jelentős zavart okoztak a rendőrök az embercsempészek életében, a hoppon maradt fuvarosok közül többen a Szabadkai úti benzinkútnál és a pékségnél álltak gondterhelt arccal, várva, hogy mikor tudnak újra "munkába" állni. A Délmagyar szerint "hódmezővásárhelyi, baksi romákat is elfogtak a rendőrök, de sok Borsod- és Heves megyei embercsempész is fennakadt az ellenőrzésen".

Hírdetés

Egy mercis sofőr egy kisbuszt kísérve érkezett a Kisszéksósi útra, 16 embert próbáltak Budapestre vinni, kevés sikerrel. Egy osztrák rendszámú M BMW viszont valószínűleg meglépett, az autópályán menekült utasaival Budapest felé.

Röszke egyik legfertőzöttebb területén a Szántó Kovács János utcán két autót kaptak el a rendőrök, "az autót vezető nagydarab roma férfit csak két bilinccsel sikerült rögzíteni". A férfi a földön hason feküdve figyelte, ahogy az egyenruhások féltucatnyi menekültet szednek ki az autókból – olvasható a TASZ haragját minden bizonnyal kiváltó riportban.

Korábban írtuk: Olvasónk "élménye": a rendőrök egy része kéz a kézben "dolgozik" a cigány embercsempészekkel


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »