Volt-e értelme feltörni Vivien gyilkosának Facebook-profilját?

Szombaton egy magát lánynak kiadó hacker feltörte a gyilkossággal gyanúsított K. Bálint Facebook-profilját, és mindenféle üzenetet írt rá ki. A kérdés csak az, hogy volt-e ennek értelme.

M. Vivien múlthét szombaton tűnt el, miután hazaindult egy budapesti szórakozóhelyről. A nyomozók végül csütörtökön találták meg a lány holttestét Dabas külterületén egy erdős részen, majd az események felgyorsultak: a hatóságok azonosítottak, majd elfogtak egy 20 éves fiút, aki beismerte a gyilkosságot. Az indítéka egyelőre nem ismert, ugyanakkor szerelmi bánat és egy meghiúsult nemi erőszak állhat a háttérben.

K. Bálint Facebook-oldalán a gyilkosságot követő napon még saját maga is megosztotta az eltűnt lányról szóló felhívást, vélhetően azért, hogy magáról elterelje a gyanút. Elfogása után azonban szombaton több érdekes üzenet is megjelent: a profilkép megváltozott, azon egy lányról készült rajz jelent meg, alatta pedig a felirat, miszerint az oldalt egy HackerGirl nevű hacker feltörte.

A hacker először egy üzenetet írt, miszerint bosszúból törte fel az oldalt, amiért annak tulajdonosa gyilkosságot követett el. Később azt írta, részvétét fejezi ki a szülők felé, a profil kezelését pedig hajlandó nekik átadni.

Hírdetés

Ezt követően hosszabb levélben fejtette ki, hogy a gyilkosságra utaló üzeneteket talált a Facebook-profil levelezésében, noha ezek legtöbbjét a gyanúsított még időben törölte. Ezektől azt várja, hogy esetleg segíthetik a nyomozást – írta.

A legutóbbi bejegyzés K. Bálint telefonszámát tartalmazta azzal az üzenettel, hogy „adjátok át neki, ami szívetekből szól”. Ez utóbbi akció azért is érthetetlen, mert a gyanúsított már előzetes letartóztatásban van, így aligha tudná bárki elérni telefonon. Az önbíráskodás tehát legfeljebb akkor járhat pozitív hozadékkal, ha a levelezésekben valóban van arra utaló információ, hogy a gyilkosság nem hirtelen felindulásból, hanem előre eltervezetten történt. Arról azonban egyelőre nem tudni semmit, hogy az áldozat szülei kapcsolatba léptek volna-e a hackerrel.

A gyilkossággal kapcsolatban legutóbb azt lehetett megtudni, hogy a fiú már régóta szerelmes volt a lányba. Egyes információk szerint hazafelé menet összevesztek, amin K. Bálint annyira feldühödött, hogy egy vadásztőrrel végzett ismerősével. A lány holttestét az erdőbe húzta, ott a kabátjával és ágakkal letakarta. A kést és a sértett táskáját a közeli patakba dobta, ezután pedig hazament.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »