Volodimir Zelenszkij ukrajnai látogatásra hívta Orbán Viktort

Volodimir Zelenszkij ukrajnai látogatásra hívta Orbán Viktort

Volodimir Zelenszkij Ukrajna elnöke telefonbeszélgetést folytatott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel az ukrán- magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulója alkalmából.

A president.gov.ua közlése szerint  Volodimir Zelenszkij kiemelte, hogy Magyarország az első állam, amellyel diplomáciai kapcsolatot létesített Ukrajna.

„Mindig emlékezni fogunk az Ukrajna iránti szolidaritás és támogatás eme kifejezésére”

– mondta Ukrajna elnöke.

Az elnök hangsúlyozta Ukrajna elkötelezettségét a kölcsönös tiszteleten és a konstruktív párbeszéden alapuló jószomszédi kapcsolatok kialakítása mellett Magyarországgal.

„Készek vagyunk együtt dolgozni Önökkel, hogy kihasználjuk kapcsolatainkban rejlő lehetőségeket Ukrajna és Magyarország népeinek javára”

Hírdetés

– hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij.

Az ukránok és magyarok együttműködésével mindenki nyer –

– tette hozzá.

Volodimir Zelenszkij megköszönte Orbán Viktornak, hogy Magyarország támogatja Ukrajna szuverenitását és területi integritását, külön kiemelve Magyarország köztársasági elnökének részvételét a Krími Platform alakuló csúcstalálkozóján.

A tárgyalópartnerek megvitatták a kétoldalú együttműködés kiépítésének további lépéseit, és megállapodtak abban, hogy fokozzák az erőfeszítéseket annak  érdekében, hogy előrelépjenek a jelenleg napirenden lévő kérdések területén.

Az ukrán elnök meghívta Orbán Viktort, hogy látogasson el Ukrajnába.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »