Voldemort nagyúr nejének magától értetődően járt a fillérekért bérelt lakást a Várban

Voldemort nagyúr nejének magától értetődően járt a fillérekért bérelt lakást a Várban

A budai várnegyed legszebb részén, a Dísz téren jutott egy önkormányzati bérlakáshoz a Harry Potter-könyvek főgonoszaként, Voldemort nagyúrként elhíresült Mengyi Roland volt fideszes képviselő felesége – írja a Blikk.

A 75 négyzetméteres lakást nem sokkal a magát Voldemortnak hívató Mengyi képviselővé válása után, 2010 nyarán szerezte meg Mengyi neje, aki akkor még előző férje nevét viselte. A lakásbérleti szerződést ő írta alá Nagy Gábor Tamással, az akkori I. kerületi fideszes polgármesterrel.

A bérleti díjat a két és fél szobás lakás után havi 19,7 ezer forintban állapították meg, rezsivel együtt is csak 31,5 ezer forintot kellett fizetni – áll azokban a dokumentumokban, amelyekhez közérdekű adatigénylés során jutottunk hozzá a kerületi önkormányzattól. Ez rendkívül jutányos díjnak számít, akkoriban piaci alapon 8-10-szer ennyibe kerülhetett egy hasonló méretű ingatlan bérleti díja a környéken, mostanában pedig már 650 ezer forintért hirdettek a Dísz téren egy pontosan ugyanakkora, 75 négyzetméteres lakást.

Mengyiék a várbeli önkormányzati ingatlanhoz csere révén jutottak hozzá: egy XI. kerületi 56 négyzetméteres lakást cseréltek el a korábbi bérlő özvegyével és örökösével, a szerződésben mindkét ingatlant 19 millió forintra értékelték, így nem állapítottak meg értékkülönbözetet.

Ám az ügylet itt még nem ért véget: a csereként felajánlott XI. kerületi lakás alig egy hónap elteltével a földhivatali nyilvántartás szerint visszakerült Mengyi felesége tulajdonába.

Hírdetés

Mengyi felesége alig négy évig bérelte a Dísz téren a lakást, amikor is a bérleti jogot elcserélte egy II. kerületi, pasaréti, 86 négyzetméteres lakás tulajdonjogáért. Mengyi Roland jelenleg a kecskeméti börtönben tölti más ügyekben kiszabott büntetését, így helyette a feleségét kereste a bulvárlap, de ő napokig nem reagált.

Mint ismert, Mengyi Rolandot ősszel ítélte négy évre a bíróság költségvetési csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt, és most januárban vonult börtönbe (ahol luxuskörülmények és egy neki létrehozott kényelmes állás várta, mert kinn és benn egyaránt gondoskodnak az elvtársak a minőségi lakhatásról – a szerk.).

Népszerű a budai kerület

Befolyásos emberek sora jutott önkormányzati bérlakáshoz az I. kerületben az elmúlt években. Maga a volt polgármester, Nagy Gábor Tamás is kapott itt ingatlant, a volt felesége és a szülei is szert tettek egy-egy lakásra. De szintén a várba, önkormányzati bérleménybe költözött többek között Palkovics László innovációs miniszter, Bayer Zsolt újságíró és Tiffán Zsolt volt fideszes képviselő is.

Rákay "Kétmillió" Philipéknek is járt az olcsó önkormányzati lakás a Várban

Akar ön havi 13 ezer forintért lakást bérelni a Várban? Nem tud, az az opció csak a milliárdos Orbán-haveroknak jár

Egy faházat adott Bayer a 32 ezer forintért bérelt várbéli lakásért – de már ismét családja tulajdonában van

Zöld utat adtak Tiborcznak egy 370 milliós vári műemlékház megvételéhez


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »