Vlagyimir Putyin: Oroszország nem fog megtámadni senkit

Vlagyimir Putyin: Oroszország nem fog megtámadni senkit

Oroszország nem akar megtámadni senkit. Rólunk azt gondolni, hogy háborút robbantunk ki, egyszerűen nevetséges, ostoba és elképzelhetetlen feltételezés, mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Valdai Nemzetközi Vita Clubban csütörtökön.

Olvastam az elemzéseket erről a felvetésről, nem a mienket, hanem hanem az Egyesült Államok és Európa szakembereit. Azonban ezek az okfejtések elképzelhetetlenek, buták és irreálisak. Csak Európa összlakossága, melyek országai tagja a NATO-nak, közel 300 millió, az USA lakosságával együtt  600 millió, míg Oroszországban – 146 millióan élnek. Erről szánalmasan vicces is beszélni, mondta Putyin.

Az orosz elnök szerint, ellentétek figyelhetők meg a világ újrafelosztására törekvő politikai és gazdasági hatalmak között.

Sajnálatos, hogy szinte semmit sem lett jobb az elmúlt hónapokban. Hogy őszinte legyek, semmi nem változott, tette hozzá az orosz elnök.

Az orosz vezető kifejtette, hogy a kölcsönös bizalmatlanság és a növekvő terhek korlátozzák a nemzetközi együttműködést a valódi kihívások és a valódi fenyegetésekkel szemben.
Ami azt illeti, az egész globalizációs projekt vakvágányra futott, az európai válság és a multikulturalizmus egyre jobban hallatja hangját, hozzátéve, hogy a kialakult helyzet következménye egy rossz 25 évvel ezelőtti, elhamarkodott és arrogáns döntésnek, melyet az európai politikai elit hozott.

Hírdetés

Az 1980-as és 1990-es évek, rossz irányba ösztönözték a globalizációs folyamatot, minthogy minőségileg új, harmonikus és fenntartható irányt vettek volna.
Felhívta a figyelmet arra is, hogy azok az országok, akik azt állították magukról, hogy a hidegháború nyertesei, most saját érdekeikre átalakítják a globális politikai és gazdasági érdekeiknek megfelelően.

A globális válság oka nem a gazdaság, hanem a geopolitikai feszültségek, mondta az elnök.

A globalizációt nem mindenkinek akarják, hanem a kiválasztott kevesek alakítják át a világot a saját igényeiknek megfelelően, ugyanakkor bízok egy egyre kiegyensúlyozottabb és multipoláris a jövőben, fejezte be Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Fotó: © Mikhail Metzel / TASS

magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »