Vlagyimir Putyin: Minden ellenségesnek vélt célpontot elpusztítunk Szíriában, ezt ne feledd!

Vlagyimir Putyin: Minden ellenségesnek vélt célpontot elpusztítunk Szíriában, ezt ne feledd!

Oroszország légvédelmi rendszerei állandó éles állapotban maradnak Szíriában, és használni is fogjuk az odatelepített orosz katonai egységeket veszélyeztető célpontok ellen, mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a katonai egységek vezetőinek ülésén a Kremlben.

A bázisok Szíriában Tartus és Hmeimim város közelében vannak, és katonáink szolgálatban maradnak, földi, tengeri  légi biztosítás mellett. Valamennyi a telepített légvédelem, beleértve Pantsir-F tartományba eső rendszereket és a hosszú távú Triumf S-400-asokat, mlelyek állandó riadó készültségben vannak, tette hozzá Putyin.

Minden Szíriában tevékenykedő partnerünket figyelmeztettük, és jó ha tudják: a légvédelmi rendszereket fogjuk használni, ha fenyegetésnek véljük a megjelenő objektumot, és nem vagyunk hajlandók értelmezni a katonai közeledést, minden ellenségesnek vélt célpontot elpusztítunk Szíriában, ezt ne feledd!

Hangsúlyozta Oroszország jelentős szerepet vállal a szír légvédelem helyreállításában.

Hírdetés

Putyin hozzátette, hogy Oroszország folytatja az alapvető nemzetközi szabályok szerint hadműveleteit: senkinek sincs joga a szuverén Szíria légterét megsérteni.

Putyin megígérte, hogy további támogatást nyújt a törvényes szír kormánynak.

Ez a támogatás teljes körű: pénzügyi, ellátás fegyverekkel és fegyverzetrendszerekkel, operatív támogatás, és személyzet. Az orosz erők erők addig maradnak, amíg Szíria törvényes kormányával talpra nem áll, fejezte Vlagyimir Putyin.

Fotó: © Vadim Savitsky / orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »