Vlagyimir Putyin: Az USA ukrajnai fegyverszállítása olaj a tűzre

Vlagyimir Putyin: Az USA ukrajnai fegyverszállítása olaj a tűzre

Az Egyesült Államok azon döntése, hogy gyilkolásra alkalmas fegyvereket szállít Ukrajnába, súlyosbíthatja a helyzetet az ország délkeleti részén, mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök Interfax hírügynökségnek.

Tekintettel arra, hogy az ellenségeskedés megszűnt és egyre ritkábbak tűzpárbajok, nem világos, hogy az amerikai kongresszus miért hozta meg határozatait, amelyek lehetővé teszik, hogy Ukrajna a gyilkoló fegyvereket kapjon az USA-tól, mely olaj a tűzre, mondta Putyin.

© Mikhail Palinchak / ukrán elnöki sajtószolgálat / TASS

Felmerül a kérdés, hogy újra kiakarja-e robbantani a háborút, vagy szítja az ellenségeskedést, kérdezi az orosz elnök.
Most, amikor a tűzszünetet a térségben végre létrejött, fontos, hogy a konfliktusban érintett felek kezdeni kommunikálni úgy, hogy együtt tudjanak mozdulni a közös célok felé, mondta Putyin.
Meg kell tanulniuk meghallgatni egymást, és hallják is egymást. Kompromisszumos megoldások múlnak ezen.

Putyin megjegyezte, hogy Kijev politikája vezethet az átalakuláshoz a donyecki térségben, ahol végre befagyott a konfliktus.

Hírdetés

Oroszország a maga részéről továbbra is támogatja donyecki területet, ahol kialakult egy nehéz humanitárius helyzet, mondta az elnök.

Emlékeztetett arra, hogy 2014 augusztus óta, több mint 50.000 tonna humanitárius segélyt juttattak a háború sújtotta területre.

Címlapfotó: © Mikhail Palinchak /ukrán elnöki sajtószolgálat /TASS

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »