Vlagyimir Putyin: Az USA nem hajlandó együttműködni a szír konfliktus megoldásában

Vlagyimir Putyin: Az USA nem hajlandó együttműködni a szír konfliktus megoldásában

Vlagyimir Putyin orosz elnök úgy véli, hogy már  nincs értelme a szájtépésnek az USA-val a Szíriai konfliktus megoldásáról.

Az orosz elnök  bírálta az amerikai kormány hozzáállását  a terrorizmus elleni harcban való részvétellel kapcsolatban, hiányolja a közvetlen párbeszédet, a stratégiák meghatározását, és süketek párbeszédének véli az orosz közeledést.

Döbbenetes, hogy Barack Obama nem volt hajlandó találkozni Washingtonban az orosz küldöttséggel, és azt mondta, hogy nem tárgyal a diplomatákkal, ha továbbra is segítik a szíriai kormányt.

Azt hiszem, ez a helyzet nem konstruktív, és ebben az esetben nagyon gyenge az amerikai álláspont, pedig úgy tűnik lenne miről beszélni, mondta az orosz elnök.

Hírdetés

Persze a hozzáállás egyértelmű, amíg amerikai fegyvereket küldenek Szíriába az Iszlám Állam kezeibe, tette hozzá Putyin.
Az amerikai kormánnyal ellentétben Moszkva eredményeket tud felmutatni az antiterrorista beavatkozássokkal kapcsolatban, és nem egészen értem, hogy az amerikai partnerek kritizálják az orosz fellépést Szíriában, mely a terrorizmus elleni harc folyik, mondta a főnök orosz államfő, a RIA Novostinak.

Október elején, Oroszország közölte, hogy légi csapásokat kezd az Iszlám Állam ellen Szíriában, az erről szóló dokumentumot csatlakozási felkéréssel megküldte az Egyesült Államoknak, az USA csak azt válaszolta, hogy ő akarta egyedül a légi csapásokat végrehajtani az oroszok nélkül.

Oroszország készen áll arra, hogy egy széles körű nemzetközi együttműködéssel, legyőzze a szélsőségeseket Szíriában.

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »