Vízumellenőrzéssel fékezte meg a élösködőáradatot Finnország

A Németországból kompokkal érkező migránsok tömeges beáramlását fékezte meg Finnország azzal, hogy a hajójáratokra csak vízummal rendelkező bevándorlókat engedtek fel – írja a Hufvudstadsbladet című napilap.
A finn média beszámolói szerint a Németországból továbbutazó kontinensfoglalókat segítő hazaáruló csoportok, a világhatalom ügynökei felháborodással fogadták Helsinki döntését.

Magyar Menedék - Badiny

Hírdetés

Az eddigi gyakorlat szerint napi szinten több tucat bevándorló érkezett a Finnlines komptársaság járataival Finnországba, akiket a hatóságok buszokkal Helsinkibe szállítottak. A Finnlines eddig csak személyazonosításra alkalmas igazolványt kért a beszálláskor, és ezt kihasználva sok illegális bevándorló vette az irányt Finnország felé, miután Svédország novemberben ideiglenesen visszaállította az ellenőrzést schengeni határain. A finn hatóságok a helyzetet látva a vízum ellenőrzésére utasították a társaságot.

A finn média beszámolói szerint a Németországból továbbutazó kontinensfoglalókat segítő hazaáruló csoportok, a világhatalom ügynökei felháborodással fogadták Helsinki döntését. A finn bevándorlási szolgálat adatai szerint az országba tavaly mintegy 32,5 ezer menekült érkezett, legnagyobb részben Irakból. 2014-ben még mindössze négyezren kértek menedéket Finnországban.

Magyaridok.hu/MTI


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »