Vízum 85 millió töröknek, uniós tagság – ez az ára a bevándorlás feltartóztatásának

Nagyon keményen tárgyalt a török fél az odautazó Angela Merkel német kancellárral – nyilatkozta Nógrádi György az M1-nek. Törökország követelései közt szerepelt 85 millió török vízummentessége, az eddigi 3 milliárd eurós támogatás drasztikus megemelése, valamint az uniós tagság. Ha nem, akkor nem állítják meg a migránsáradatot

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Jelenleg ott tartunk, hogy Törökország megzsarolta Európát – jelentette ki Nógrádi György M1-nek adott interjújában. A biztosnásgpolitikai szakértő hozzátette, a török politika jelenleg nagyon keményen Európa-ellenes. Ha figyelembe vesszük, hogy azonos katonai rendszerben (NATO) vagyunk, akkor az embernek nagyon furcsa képzetei támadnak – fogalmazott Nógrádi György.

Hírdetés

Nógrádi György szerint Merkel javaslatát, hogy a repülővel behozott migránsokat önkéntes alapon osszák szét, nem támogatják az unión belül. A közösség 28 tagállamából 20 „kerek perec” kinyilvánította, hogy nem vesz át senkit. Franciaország közölte, hogy megtelt, és a skandináv országokból is utasítják ki a menedékkérőket.

A szekértő hozzátette, nézete szerint Merkel az Európai Unióban kisebbségben van, ráadásul a német összlakosság 81 százaléka van ellene, amire a német történelemben nem volt példa. Ma nincs alternatívája a kancellárnak, ráadásul a törvények szerint csak úgy buktatható meg, ha azonnal megválasztják az utódját. Nógrádi György kifejtette, jelenleg csak az lehet kancellár, akit a szocdemek megszavaznak, ugyanis a CDU/CSU-nak nincs többsége. A háttérben azonban megkezdődtek a tárgyalások, Merkelen pedig látszik, hogy kimerült – érvelt a szakértő.

hirado.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »