Vizsolyban megverték, Kunhegyesen leütötték a kirabolt asszonyt – "ifjúsági" hírek következnek

Vizsolyban megverték, Kunhegyesen leütötték a kirabolt asszonyt – "ifjúsági" hírek következnek

És ez csak egyetlen nap termése, abból is csak az, ami a Police.hu-n megjelent…

Előzetesben a vizsolyi rabló

A rendőrök egy nap alatt azonosították azokat a támadókat, akik Vizsolyban a megalapozott gyanú szerint kiraboltak egy idős nőt.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság egy 15 éves vizsolyi fiúval szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított és gyermekkorú társa Vizsolyban, a Szent János úton 2015. november 5-én 18 óra 40 perc körüli időben rátámadt egy nőre, akitől erőszakkal bort, csokit és 200 forintot vettek el, majd elmenekültek a helyszínről. A támadás következtében az 55 éves sértett súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A lakossági bejelentést követően a nyomozók 24 órán belül azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalkorú fiút és gyermekkorú társát.

Az Encsi Rendőrkapitányság a 15 éves terheltet bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra az illetékes járásbíróság 2015. november 9-én elrendelt.

Követték, majd leütötték áldozatukat

Leütötték áldozatukat az ismeretlen férfiak, majd a sértett táskájával elmenekültek a helyszínről. A karcagi rendőrök elfogták a támadás gyanúsítottjait.

A rendelkezésre álló adatok szerint két ismeretlen férfi 2015. november 10-én 16 óra 30 perckor Kunhegyes egyik utcáján hátulról leütött egy gyalogosan közlekedő nőt. A földre esett sértettől elvették táskáját és elmenekültek a helyszínről.

Járókelők találtak rá a sérült asszonyra, akihez azonnal mentőt hívtak és értesítették a rendőrséget. Az elsődleges orvosi vélemény alapján a sértett súlyos sérülést szenvedett.

A karcagi nyomozók jelentős erőkkel kezdték meg az elkövetők felkutatását. A Karcagi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az ügyben ismeretlen tettesek ellen. A rendőrök a széleskörű adatgyűjtés eredményeként még a támadás éjjelén Abádszalókon elfogtak és elszámoltattak egy kunhegyesi férfit, akit másnap már a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A Kunhegyesi Rendőrőrs munkatársai a sértett táskáját a rablás helyszínének közelében, egy nádasban eldobva megtalálták.

A rendőrök a 27 éves H. E. társát, a 29 éves kunhegyesi H. R.-t 2015. november 11-én 11 óra 20 perckor Kunhegyes belterületén elfogták és előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a két terheltet őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Dohányboltból lopott

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága 01130/6883/2015. bűnügyi számon eljárást indított lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján ismeretlen elkövető 2015. szeptember 21-én 11 óra 40 perc körüli időben egy Budapest XIII., Rokolya utcai dohányboltból eltulajdonította az eladó táskájából, annak pénztárcáját, valamint a benne lévő személyes iratait. Az eltulajdonított értékek a sértett személyi igazolványán kívül hiánytalanul előkerültek.

Az elkövetőről felvétel áll a nyomozó hatóság rendelkezésére.

Hírdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-236-2800 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (hétfőtől csütörtökig: 8-16, pénteken: 8-13), valamint a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Több buszmegállót is megrongáltak a fiatalok

A megalapozott gyanú szerint a kecskeméti fiatalok kitörték az utasbeálló üvegablakait és megrongálták az utastájékoztató kijelzőjét is.
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat garázdaság bűntett és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt három fiatalkorú fiúval szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalok 2015. november 8-án 19 óra és 20 óra közötti időben Kecskeméten, a katonatelepi városrészben két buszmegálló várójának üvegét betörték és az intelligens utastájékoztatató üvegburkolatát is megrongálták. A kitört üvegtáblák egy részét a gyanúsítottak kidobálták az útra, illetve az egyik buszmegállónál elhelyezett fém hulladéktárolót a szomszédos ház udvarába dobták.

A kecskeméti rendőrök az adatgyűjtések eredményeként beazonosították és 2015. november 10-én 16 óra 45 perckor elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőket. A 17 éves fiút őrizetbe vették a rendőrök, 16 éves és 15 éves társa az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

Áruházból akart lopni

A Győri Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri.

A Győri Rendőrkapitányság 08010/4465/2015. bűnügyi számon eljárást folytat lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki 2015. október 29-én 12 óra 10 perckor az egyik győri élelmiszer áruházból négy csomag borotváról az áruvédelmi eszközöket eltávolította, majd megkísérelte eltulajdonítani azokat. Cselekménye közben megzavarták, így a lopási kár megtérült.

 Az ismeretlen elkövetőről a bolt biztonsági kamerája felvételt készített.

A rendőrség kéri, aki a képen látható férfit felismeri vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatos bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi út 54. tel.: 96-520-000/1539-es mellék), névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számát (h-cs; 8-16; p: 8-13), a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

Idős embereket csaptak be

A 27 éves férfi és társa a sértettek unokájának adta ki magát.

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán H. Kálmán 27 éves esztergomi lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 27 éves férfi és eddig ismeretlen társa 2015. október 19. és 2015. november 7. közötti időszakban – többnyire az éjjeli órákban – Dunaharasztiban élő idős embereket hívott fel telefonon.

H. Kálmán a sértettek unokájának adta ki magát és azt mondta, hogy bajba került, ezért sürgősen pénzre van szüksége, amiért egy barátját küldi el. Az idős sértettektől így készpénzt és ékszereket csaltak ki.

Az eljárás során az adatgyűjtés és a tanúkihallgatások eredményeként a nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 27 éves férfit, akit a szigetszentmiklósi rendőrök 2015. november 9-én fogtak el Esztergomban.

A H. Kálmán lakásán tartott házkutatás során a nyomozók több olyan telefonkészüléket is lefoglaltak, melyeket a gyanúsított feltehetően a bűncselekmények elkövetéséhez használt.

A férfit a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozóhatóság előterjesztést tett H. Kálmán előzetes letartóztatásának elrendelésére.

Ellene a további eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »