Vizsgálódik az UEFA: Lemaradhatnak a magyar szurkolók a holland-magyarról?

Vizsgálódik az UEFA: Lemaradhatnak a magyar szurkolók a holland-magyarról?

Rasszista vétségeket vizsgál az UEFA, az MLSZ egyelőre nem ad el jegyeket a holland–magyarra.

Az UEFA a magyar szurkolók által a bosznia-hercegovinai Nemzetek Ligája-mérkőzésen elkövetett rasszista vétségek miatt fegyelmi eljárást indított a szövetséggel szemben. A fegyelmi döntés megismeréséig az MLSZ nem értékesít jegyeket a hollandiai mérkőzésre – adta hírül péntek este hivatalos honlapján a Magyar Labdarúgó-szövetség.

Az UEFA pénteki tájékoztatása szerint az európai szövetség a magyar szurkolók által elkövetett rasszista vétség miatt sürgősségi eljárásban bírálja el a bosznia-hercegovinai Nemzetek Ligája-mérkőzésen történteket. Amennyiben a fegyelmi testület bizonyítottnak találja a rasszista megnyilvánulások elkövetését, úgy várhatóan életbe lép a korábban felfüggesztett szankció, amely szerint a válogatott soron következő idegenbeli mérkőzésére a magyar vendégszektorba nem lesz engedélyezett a jegyértékesítés – írja az mlsz.hu.

Hírdetés

Az UEFA jogerős döntéséig az MLSZ-nek nem áll módjában elindítani a jegyértékesítést a november 16-i Hollandia–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés vendégszektoraiba – folytatódik a közlemény. – Az MLSZ erre tekintettel azt javasolja a hollandiai utazást tervező szurkolóinak, hogy az esetleges szállás- és jegyfoglalásokkal várjanak, illetve körültekintően járjanak el. A szövetség az UEFA hivatalos értesítésének kézhezvételét követően azonnal tájékoztatja a közvéleményt a döntés tartalmáról.

Mint ismert, a magyar válogatott 2–0-ra nyert a zenicai mérkőzésen, és a hollandok legyőzésével jó esélye lenne a csoport második helyének megszerzésére.

Nemzeti Sport


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »