Vizsgálatot rendeltek el a Mi Hazánk tiltakozása nyomán a nemzeti múzeumban látható buzipropaganda miatt

Dúró Dóra (Mi Hazánk) megdöbbentőnek nevezte, hogy a Magyar Nemzeti Múzeumban megtekinthető nemzetközi sajtófotó-kiállításon LMBTQ-propaganda folyik, miközben a gyermekvédelmi törvény elvileg tiltja az ilyesmit. A múzeumba látogatók "szembesülhetnek azzal, hogy a 2022-es év legfontosabb történése az LMBTQ+ kisebbség elleni erőszak" – fogalmazott.

A múzeum honlapján annyi szerepel, hogy 14 éven aluliaknak felnőtt felügyelete mellett ajánlott – tette hozzá azt kérdezve, ez-e az az értékrend, amelyet az intézménynek közvetítenie kell.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában, visszautasítva az LMBTQ-propaganda vádját, azt mondta: a dokumentarista célú World Press Photo kiállítás egy befogadott kiállítás, tartalmába a Magyar Nemzeti Múzeum nem szólhat bele, a képeket nemzetközi zsűri válogatja és külföldi kurátor véglegesíti.

Hírdetés

Abban azonban egyetért, hogy a kiállítás néhány fotója felvetheti a gyermekvédelemmel kapcsolatos szabályok sérelmét, ezért a tárca vizsgálatot rendelt el – jelezte.

(MTI)

Korábban írtuk: Tiltakozik a Mi Hazánk: már a Nemzeti Múzeumban is LMBTQ-propaganda folyik


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »