Vizsgálat Terry Black interjúja miatt

Vizsgálat Terry Black interjúja miatt

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vizsgálatot indított a TV2 Tények című műsor november 10-i adása miatt, amelyben Terry Black transzvesztita előadóművész azt állította Vona Gáborról, hogy meleg – közölte a hatóság a Magyar Nemzettel. Egy másik, szintén sok vitát kiváltó adással kapcsolatban – amelyben Gergely Zsófiát, a HVG újságíróját próbálták lejáratni – a sugárzás óta eltelt rövid időre hivatkozva még nem döntöttek a vizsgálat megkezdéséről.

– Megvárom az eljárás eredményét, majd utána szeretném kommentálni. Az viszont biztos, hogy a velem szemben folytatott médiahadjárat túlment minden határon – mondta lapunknak Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki szerint változnia kellene a politikai kultúrának ahhoz, hogy ne legyenek hasonló esetek.

Beindult a fideszközeli média

A Jobbik szerint lejáratókampány zajlik ellenük a Fideszhez köthető médiabirodalomban, ezért március közepe óta több mint húsz sajtó-, valamint polgári pert indítottak a 888.hu, az Origo, a PestiSrácok.hu, a Ripost.hu, valamint a Tények ellen. Kummer Ákos, a Jobbik politikusait képviselő ügyvéd azt mondta, hogy a perek közül hatot már jogerősen megnyertek. A többi jelenleg is zajló per esetében pedig – ahol született már elsőfokú ítélet – nem volt olyan ügy, amelyben legalább részben ne nekik adott volna igazat a bíróság – tette hozzá.

A TV2 egyébként sok munkát ad az NMHH-nak, a hatóság korábbi közlése szerint ugyanis már folyik egy vizsgálat a reklámblokkokban megjelenő pillanathirdetések miatt is. Andy Vajna csatornája ugyanis rendszeresen élt azzal a hirdetési módszerrel, hogy két reklám között felvillant egy márka logója is anélkül – legalábbis a bejelentők szerint –, hogy a néző tudatosan értelmezhette volna az üzenetet.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 11. 24.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »