Vizsgálat indult a 417 kilométeres sebességgel száguldó milliomos ügyében Németországban

Vizsgálat indult a 417 kilométeres sebességgel száguldó milliomos ügyében Németországban

Vizsgálatot indított a német rendőrség hétfőn Radim Passer cseh milliomos ügyében, aki 417 kilométeres óránkénti csúcssebességgel száguldott egy német autópályán, és bravúrjáról videót is feltett YouTube-csatornájára.

Mivel Németországban nincs általános sebességkorlátozás az autópályákon, az 58 éves ingatlanmágnást nem vádolják gyorshajtással, a vizsgálat „feltételezett utcai autóverseny” címén indult ellene. Az eljárás megindítását a magdeburgi rendőrség jelentette be.

Passer, a 33. leggazdagabb cseh hangsúlyozta, hogy a két hete közzétett felvétel az autópálya egy tízkilométeres egyenes, háromsávos szakaszán, jó látási viszonyok mellett készült, és a száguldás során a biztonság élvezett prioritást.

Hírdetés

A német közlekedési minisztérium szóvivője burkoltan bírálta a milliomost, hangoztatva, hogy a tárca

Több német autógyár, köztük a BMW, az Audi és a Mercedes-Benz már 1987-ben vállalta, hogy önszántából 250 kilométer/órában korlátozza autói sebességének felső határát. A 16 hengeres és 1500 lóerős szupersportkocsit, amellyel a cseh milliomos őrült tempóban száguldott, 2016-ban dobták piacra, miután a Volkswagen megvásárolta az olasz luxusmárkát.

Az eset kapcsán környezetvédők ismét felszólították a szövetségi kormányt, hogy vezessen be sebességkorlátozást a


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »