Vízmérgezés okozta a lány halálát a Balaton Soundon

Túl sok folyadékot ivott, ami agyödémához vezetett – vélhetőleg ez okozta annak a fiatal lánynak a halálát, aki a Balaton Sound parkolójában lett rosszul.

A Blikk azt írja, a lány partidrogot fogyaszthatott, amitől kiszáradt, a szomja csillapítására pedig nagyon rövid időn belül több liter vizet ivott meg. A túl sok folyadéktól az ember vére felhígul és kisebb lesz benne az ásványi anyagok és a só koncentrációja, ez pedig – mivel a vesék nem tudják elég gyorsan kiválasztani a vizet a vérből – agyi ödémához vezethet – olvasható a bulvárportál cikkében. Kiemelik, ezt a jelenséget hívják az orvostudományban vízmérgezésnek vagy hiperhidrációnak.

Hírdetés

Korábbi hírek arról szóltak, a lány bulizás közben lett rosszul, ezért az orvosi ellátóba kísérték, ám a személyzet úgy ítélte meg, hogy a tinédzser nem igényel szoros felügyeletet. A fiatal lány ezután elesett és olyan súlyosan beverte a fejét, hogy a mentőknek azonnal kórházba kellett szállítaniuk. A gyors orvosi ellátás ellenére a lány életét már nem lehetett megmenteni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »