Vízilabda Eurokupa: három magyar csapat, két győzelem

Vízilabda Eurokupa: három magyar csapat, két győzelem

Győzelemmel rajtolt a Szolnok a férfi vízilabda Eurokupában: a második számú európai sorozat csütörtöki nyitányán a magyar együttes hatalmas csatában, ötméteresekkel 18–17-re nyert a vendég horvát Mladost Zagreb ellen. A BVSC magabiztos játékkal, 16-13-ra nyert a görög Panioniosz vendégeként, a Honvéd viszont kikapott.

Nem várt könnyű feladat a Tisza-parti együttesre, ugyanis az egyik legpatinásabb horvát csapattal találkozott, melyben Ante Vukicevic, Luka Basic, Josip Vrlic, Mathias Biljaca és Konstantin Harkov személyében öt olyan játékos szerepel, aki februárban világbajnoki arany-, augusztusban, Párizsban pedig olimpiai ezüstérmet nyert.

A Mladost az idei szezonban már találkozott magyar csapattal, a Bajnokok Ligája selejtezőjében a BVSC-vel szemben alulmaradt.

Hangay Zoltán tanítványai egészen a zárónegyedig kézben tartották az összecsapást, a vendégek azonban remek hajrával kétgólos hátrányból kevesebb, mint négy perccel a vége előtt fordítottak.

A rendes játékidő utolsó gólja 43 másodperccel a vége előtt esett, ekkor Bedő Krisztián fórból talált be, így következtek az ötméteresek. Csak egyetlen kimaradt lövés volt, a vendégek rontottak.

Hírdetés

A BVSC-nek, Varga Dániel együttesének a legjobbja az öt gólt szerző Konarik Ákos volt. A zuglói csapat a jövő heti második fordulóban az olasz Ortigiát fogadja.

A Honvédnak nem sikerült a rajt, Szivós Márton tanítványai a szerb Sabac vendégeként 12–8-ra alulmaradtak. Egy hét múlva hazai környezetben a görög Panathinaikosz ellen javíthatnak.

A négy négycsapatos csoportból az első két-két együttes jut tovább a nyolcadöntőbe, amely a Bajnokok Ligája csoportköréből átkerülő gárdákkal válik teljessé.

Férfi Eurokupa, csoportkör, 1. forduló, C csoport:
Szolnoki Dózsa Praktiker–HAVK Mladost (horvát) 18-17 (3-3, 4-2, 4-4, 2-4, 5-4) – ötméteresekkel

B csoport:
Panioniosz (görög) – BVSC-Manna ABC 13-16 (2-5, 3-4, 4-4, 4-3)

D csoport:
VK Sabac (szerb) – EPS-Honvéd 12-8 (4-3, 1-2, 5-2, 2-1)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »