Vízágyúkkal szorították ki a migránsokat Róma központi partkjából

Vízágyúkkal szorították ki a migránsokat Róma központi partkjából

RÓMA. Vízágyúkkal távolították el csütörtök reggel a Termini római központi vasútállomás elõtti parkban letelepedett migránsokat, akik kövekkel, üvegekkel dobálták meg a velük szemben fellépõ rendõröket.

Helyszíni jelentések szerint utcai csatatérré változott Róma egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja, a Termini-pályaudvar elõtti tér.

A vízágyúk és a rohamrendõrök lépésrõl-lépésre szorították ki a zöldterületeken, fák alatt, virágágyasokban letelepedett, többségében afrikai férfiakat. A rendõri fellépésre ébredt migránsok minden kezük ügyébe kerülõ tárggyal válaszoltak: köveket, üvegeket és kisebb gázpalackokat dobáltak a rendõrökre.

Hírdetés

Két migránst õrizetbe vettek.

A római idegenrendészet közleménye szerint a mintegy száz migránst korábban egy üresen álló közeli épületbõl távolították el. Más szálláslehetõséget ajánlottak fel nekik, de ezt elutasították, és szombaton a vasútállomás elõtti téren telepedtek le, ahol naponta több százezren haladnak át az ott lévõ buszmegállók miatt is.

A hatóságok szerint a közterületen letelepedett migránsok veszélyt jelentettek, mivel fõzéshez tüzet gyújtottak és ehhez gázpalackokat is használtak.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »