Vitrenko: ebben az évben nem emelik a gáz árát

Vitrenko: ebben az évben nem emelik a gáz árát

Jurij Vitrenko, az Energiaügyi Minisztérium ideiglenes vezetője azt ígéri, hogy a gázárak az idei év végéig nem emelkednek majd.  

A tarifákkal kapcsolatos helyzetről az Ukrajna 30. fórumon beszélt február 16-án, kedden – írja a Korrespondent.net hírportál. 

„Az európai piac konjunktúrája alapján számítani lehet az árak emelkedésére, de a kormány ezt nem engedi meg. A kormány most olyan fenntartható megoldáson dolgozik, amely lehetővé teszi annak biztosítását,

Hírdetés

hogy az emberek ez év végéig ne fizessenek többet, mint 6,99 hrivnyát egy köbméterért” – mondta.

Elmondása szerint különösen ebből a célból kívánják biztosítani az ukrán gáz szabad piacra jutását éves termék formájában, amelyet később a szállítók értékesítenek a lakosság számára.

„Nem engedjük, hogy az év végéig emelkedjen a gáz ára. A szállítóknak alacsonyabb költségekkel kell versenyezniük. Még adminisztratív korlátozásokat sem fogunk megállapítani, csak egy ilyen piacszerkezetet, piacok kialakítását szeretnénk megállapítani a visszaélések elleni küzdelem érdekében oly módon, hogy különböző árak legyenek, miközben ezek nem lesznek magasabbak, mint 6,99 hrivnya/köbméter” – jelentette ki Vitrenko.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »