Vitézy megint beszólt Tarlósnak

A volt BKK vezető Vitézy Dávid gyorsan reagált arra a hírre, miszerint feldarabolják a társaságot. Mint írja a főpolgármester nem érti Budapest közlekedésének lényegét.

Mint arról portálunk is beszámolt ez év áprilisától már kevesebb feladatkör tartozik majd a BKK-hoz. Vitézy Dávid egykori BKK vezető Facebook-oldalán reagált a változásokra.

„Amikor a BKK-t felállítottuk, az volt a cél, hogy egy integrált közlekedésszervező alakuljon, ami egyszerre foglalkozik a tömegközlekedéssel, a gyalogosokkal, az autós és a biciklis közlekedéssel, követve számos sikeres város modelljét Londontól Szingapúrig.”

Hírdetés

Vitézy jelezte, hogy „nem 1974-et írunk, még ha az akkor fiatal mérnökök némelyikének nosztalgiája oda is próbálja most a várost és a közlekedéspolitikát visszarepíteni” – így szólt oda újfent Tarlós Istvánnak.

A korábbi vezető megjegyezte, hogy régimódi stratégia az autósoknak kedvezni, a biciklisek térnyerésétől a közösségi közlekedési módokig rengeteg érvvel támasztotta alá az aktuális trendeket.

„2016 van és ha most épp visszafelé is indult Budapest e téren, biztos vagyok benne, hogy a jövő ellen sikeres harcot nem lehet vívni – és épp a fenti trendek, kihívások, szemléletváltás miatt lesz még egységes és korszerű szemléletű közlekedéspolitika, közlekedésirányítás Budapesten” – zárta le gondolatmenetét Vitézy.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »