Vitézy Dávid: újabb hirdetés került a kelenföldi kollégiumra, nem ez volt az ígéret

Vitézy Dávid: újabb hirdetés került a kelenföldi kollégiumra, nem ez volt az ígéret

A főpolgármesteri címért harcba szálló közlekedési szakember tovább kritizálja a városvezetést, amiért eladja és nem felújítja az épületet, illetve amiért épülethálós hirdetést engedélyeztek rajta, miközben Karácsony Gergely épp ezek eltüntetéséről beszélt a közelmúltban.

„Újabb hirdetés éktelenkedik a kelenföldi kollégium épületén” – írta a Facebookon Vitézy Dávid, aki emellett több kritikus észrevételt is tesz az újbudai toronyépülettel, és Karácsony Gergely regnáló főpolgármesterrel kapcsolatban. A városvezetői posztra bejelentkezett, az LMP és egy civil szervezet által támogatott aspiráns egyrészt az arra kihelyezett óriási reklámhálót, másrészt az ingatlan tervezett privatizációját kritizálja.

Karácsony Gergely még márciusban egy Facebook-videóban ígérte meg, hogy megvédi Budapestet az épülethálókra erősített gigahirdetésektől. Vitézy Dávid ekkor mutatott rá, hogy a Fővárosi Önkormányzat saját kelenföldi kollégiumépületét is hirdetőoszlopként használja.

„Azóta se történt semmi, egy hirdetést se vágott le saját kezével a főpolgármester, a kelenföldi kollégiumon viszont épp tegnap cserélték le újabb hirdetésre az épülethálót” – hívta fel a figyelmet a főpolgármesteri székért induló közlekedési szakember, volt közlekedési államtitkár.

Hírdetés

Ismét azt javasolta, hogy ne adják el a kollégiumot – szerinte az épületet nem kiárusítani kellene egy újabb hotel vagy bevásárlóközpont számára, hanem ingatlanberuházókat bevonva megfizethető lakásokat vagy kollégiumi férőhelyeket kellene itt létrehozni. „Azt kérem, hogy a főváros vezetése vonja vissza a kollégium értékesítésre kiírt pályázatot, és ne adja el az épületet felelőtlenül, az önkormányzati ciklus utolsó heteiben” – fogalmazott a BKK volt vezérigazgatója.

Az eladásról egyébként korábban Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes úgy nyilatkozott a Telexnek, hogy most próbálkoznak ötödik alkalommal eladni a kelenföldi ingatlant, de az eddigi hirdetések valamiért nem szúrtak szemet Vitézy Dávidnak. A létesítmény egyébként 2015-ben került vissza az államtól a fővároshoz, és azóta üresen áll. Kiss szerint azért nem újítják fel, mert túl nagy összeget kellene rákölteni ahhoz, hogy újból használható legyen, arra pedig még nagyobbat, hogy új funkciót kapjon (pl. szociális bérlakásokat alakítsanak ki benne).


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »