Vitéz nagybányai Horthy Miklós hitvallása és Intelme a Magyar Nemzethez

Vitéz nagybányai Horthy Miklós hitvallása és Intelme a Magyar Nemzethez

„Bármit is hoz a jövendő, kérve kérek minden magyart, aki e névre méltó és akár otthon szenved némán az idegen uralom alatt, akár kiüldözötten keres magának és családjának fedelet, meg falatot széles evilágon: temessen el minden pártviszályt és személyes perpatvart és csak egyetlen egy célra vesse tekintetét, fordítsa minden erejét és csakis ezért dolgozzék, meg imádkozzék.
Ez a cél, mindnyájunk közös szent célja: Magyarország felszabadítása.
Gondoljunk szüntelenül azokra, akik a legtöbbet, életüket áldozták édes hazánkért és hadifoglyainkra, akik még mindig idegenben szenvednek, – hogy áldozatuk ne legyen hiábavaló.
A magyar népnek, de különösen a magyar parasztságnak emelkedett színvonalú a gondolkodásmódja. Ha a magyar parasztság, a mi fajtánk életforrása századokon át tanúsított nemzeti érzését, Istenbe vetett hitét, tiszta erkölcsét, katonai vitézségét és szorgos munkakedvét a terror és az idegen megszállás megpróbáltatásai közt is megőrzi, ha nem támogatja a hatalomra éhes politikai törtetőket, akik osztálygyűlöletet hirdetnek és a tömegek alacsony ösztöneit ingerlik, akkor majd egy napon ismét valóra válik a magyar szabadság.

Ennek a szabadságnak védelmére és megőrzésére szenteltem életemet.”

Hírdetés

vitéz nagybányai Horthy Miklós

Szócsiné vitéz Wéber Ottilia

www.magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »