Vitát szított Cristiano Ronaldo esete

Vitát szított Cristiano Ronaldo esete

Az olasz sportminiszter, Vincenzo Spadafora szerint Cristiano Ronaldo megsérthette az olasz koronavírus-intézkedéseket azzal, hogy pozitív tesztje után visszatért Portugáliából Torinóba.

A Juventus csillaga elhagyta a portugál csapat Lisszabon melletti táborát, hogy magánrepülőgépével visszatérjen Észak-Olaszországba.

„Cristiano Ronaldo az illetékes egészségügyi hatóságok által engedélyezett módon tért vissza Olaszországba és otthonában folytatja karanténnapjait” – közölte a Juventus.

Az ötszörös aranylabdás tünetmentes, de hétfőn pozitív tesztet produkált azt követően, hogy játszott Párizsban, a világbajnok franciák elleni gól nélküli mérkőzésen.

Ugyanakkor

Hírdetés

esete felszította a vitát azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán elmehetett-e a portugál válogatotthoz, miután előtte a Juventus két munkatársa pozitív eredményt adott.

A Juventus nyáron igazolt amerikai játékosa, Weston McKennie ugyancsak pozitív tesztet adott. Mindketten karanténban vannak, legalább tíz napig, és negatív eredményt kell felmutatniuk, mielőtt újra csatlakoznának csapattársaikhoz.

Az UEFA szabályai szerint a játékosnak igazolnia kell, hogy egy héttel a nemzetközi kupamérkőzés (a Juventus esetében a Bajnokok ligája-mérkőzés) előtt már nem beteg.

Ronaldónak, aki október 20-án biztosan kihagyja a Juventus Bajnokok Ligája-rajtját jelentő mérkőzést a kijevi Dinamo ellen, október 21-én negatív eredményt kell produkálnia ahhoz, hogy egy héttel később pályára léphessen a Barcelona ellen. A Ferencváros elleni találkozón való szereplése egyelőre nincsen veszélyben.

Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »