Vitaminok, amelyek védenek a rák ellen

Vitaminok, amelyek védenek a rák ellen

A rákos megbetegedések megelőzéséért egészséges életmóddal tehetünk a legtöbbet. Ennek a táplálkozás is része – érdemes olyan ételeket fogyasztani, amelyekben nagy mennyiségben találhatók meg a rák kialakulásának megakadályozásában leginkább hatékonynak tartott vitaminok.

Az A-vitamin elővitaminja nagy mennyiségben fordul elő a zöld, illetve narancssárga zöldségekben, mint a sárgarépa, az édesburgonya, a spenót, a kel, és az egyéb leveles zöldek. Ez a vitamin a szakértők szerint védi a tüdőt azok ellen a toxinok ellen, amelyek hozzájárulhatnak a tüdőrák kialakulásához – írja a Házipatika.com.

Ez a B-vitamin nagyon fontos az immunrendszer egészségének fenntartásához, és segít védeni a felső légutakat a szennyezéstől és a fertőzésektől. Kutatások szerint a méhnyakrák kialakulása ellen is vég. Sok van belőle a sárgarépában, az almában, az organikus gazdálkodásból származó húsokban, a banánban, a leveles zöldekben és az édesburgonyában is.

Hírdetés

A C-vitamin több kutatás szerint is komoly segítséget jelenthet a rákos megbetegedések megelőzésében, és gyógyításában is. Különösen a mellrák, a petefészekrák, a méhrák, és améhnyakrákesetében mutat ígéretes eredményeket ez a fontos vitamin, amiből a bogyós gyümölcsökben, a citrusfélékben, és a paprikában van a legtöbb.

A folsav kutatások szerint segíthet megakadályozni a méhnyakrák kialakulását, és fontos szerepet játszik az egészséges DNS és RNS formálásában is. Sok van belőle a céklában, a káposztában, a sötét színű leveles zöldekben, a tojásban és a halakban is.

Különösen az emésztőrendszeri rákbetegségek megelőzésében hatékony. Erős antioxidáns, amely védi a sejteket a környezeti károsodástól. Sok van belőle a tojásban, a búzakorpában, a finomítatlan növényi olajokban, és a zöld színű zöldségekben.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »