Vitális Milán: Megértem, mi nem tetszett a szurkolóinknak

Vitális Milán: Megértem, mi nem tetszett a szurkolóinknak

Vitális Milán: Megértem, mi nem tetszett a szurkolóinknak Lencsés Zoltán2024. 10. 27., v – 11:23

Így látta a DAC–FC Košice (1:3) Niké ligás labdarúgó-mérkőzést Vitális Milán és Xisco Munoz.

A hétvégén sem sikerült megörvendeztetnie a szurkolókat, a DAC labdarúgócsapata hazai pályán kapott ki 3:1-re a kassaiaktól a Niké Liga 12. fordulójában.

K*rva gyenge! Hol a csapatunk? Xisco Munoz, Auf Wiedersehen! Reptér! 

Ezt a bajnokit tökéletesen keretbe foglalták a szurkolói rigmusok. Immár négy mérkőzés óta tart a DAC nyeretlensége a bajnokságban. A legfontosabb kérdés momentán az, hogy meddig fedezi a vezetőség Xisco Munoz hátát. Bár ennek megítélése kissé szubjektív a rengeteg tényező miatt, de a spanyol tréner elődjeinek többségét ennél „kevesebbértˮ menesztették a Világi-érában. 

„Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk. Vannak dolgok, amiket nem is szeretnék kommentálni. Ez nem a mi napunk volt, és összességében sem ez a legjobb időszakunk. Maximális erőbedobással kell folytatnunk a munkát, megtalálni a kiutat, az erőt ahhoz, hogy változtassunk a helyzeten – értékelt Xisco Munoz a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Újra közelebb kell kerülnünk a szurkolóinkhoz, akik a múlt szezonban rengeteget segítettek nekünk. Értem a frusztrációjukat, mi is frusztráltak vagyunk. De most kell feltenni a kérdést: Miért ne indulhatnánk meg felfelé? Tavaly, amikor idejöttem, még abban se hittek az emberek, hogy bejutunk a felsőházba. De dolgoztunk és elkezdtek működni a dolgok… Ebben most is ugyanúgy hiszek. Akkor az volt az első lépés, hogy hátul elkezdtük kapott gól nélkül lehozni a meccseket, és most is erre van szükségünk.ˮ

Hírdetés

Vitális Milánt, a DAC magyar középpályását a vegyes zónában arról kérdeztük, mennyire volt zavaró úgy focizni, hogy a meccs nem kis részében a szurkolók sem voltak a csapat mellett. 

„Amikor mellettünk állnak a szurkolók, azt megköszönjük. Rám viszont az a jellemző, hogy nem nagyon hallom meg a lelátói hangokat a pályán. Voltak a meccsnek olyan részei, amikor megértettem, hogy miért nem tetszik a szurkolóknak, amit látnak. Folyamatos hátrapasszok voltak a kapusnak, holott meccsek óta el van mondva a középső védőnek, hogy ne passzoljon hátra, ő akkor is megteszi, szinte minden második alkalommal, amikor nála van a labda. Ez engem is idegesített, én is rászóltamˮ 

– nyilatkozta Vitális, akit megkíméltünk a kérdéstől, hogy pontosan kiről is van szó. A látottak alapján Kacsaraba az egyértelmű esélyes…

A sárga-kékek kedden újra pályára lépnek a MOL Arénában, 18 órától bepótolják a zólyombrézóiak elleni mérkőzést, amely augusztus végén egy csőtörés miatt maradt el.

Érdekes

A 72. percben drámából is kijutott a MOL Aréna közönségének: a korábban fejsérülést szenvedett, ezért akkor már fejpántban játszó Yapi ugyanis összeesett, a gyors orvosi beavatkozás után pedig hordágyon hagyta el a pályát. A mérkőzés után már megkaptuk a szükséges információkat a játékos állapotáról: Yapinak agyrázkódása volt, kórházba szállították, ahol 24 órás megfigyelésre maradt, de jól van, kommunikál, a CT-vizsgálata negatív eredménnyel zárult.

Yapi jól van


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »