Viszlát koporsós temetés: az organikus zsák segítségével fa lesz az elhunyt testéből

Viszlát koporsós temetés: az organikus zsák segítségével fa lesz az elhunyt testéből

Lehet egy nap eljön az az idő, amikor el lehet felejteni a fából készült koporsót, a földbe süllyesztett, kőlapokkal borított síremlékeket, és egy sokkal környezetbarátabb megoldás veszi át a temetkezési szokások helyét. Két olasz designer ugyanis szokatlan ötlettel rukkolt elő, ami elhozhatja a temetkezési szokások forradalmát. Anna Citelli és Raoul Bretzel azt találta ki, hogy az elhunytakat úgynevezett “földkapszulákba” lehetne eltemetni. Ezt a projektet Capsula Mundi-nak nevezték el.

Ebbe a természetes anyagokból készült, lebomló kapszulába kerülne az elhunyt hozzátartozó teste, amelynek része egy csemete is, amely a temetés után majd szépen fejlődni kezdene, amihez az elhunyt lebomló teste is hozzájárulna, így végül a halál egy új élet formájában jelenne meg, csodás emléket állítva az elhunyt és hozzátartozói számára. Ez lenne az első olyan projekt, amely lefektetné a zöld temetők alapkövét, azaz nem sírok, hanem fák, bokrok, dísznövények formájában lehetne emléket állítani az elhunytak számára. Idővel egy ilyen temető igazi zöld szentéllyé válna, amely nem a halálra, az elmúlásra emlékeztetne, hanem az élet örök körforgására, a friss levegőt, árnyékot biztosító fák jótékony hatására, írta a filantropikum.com.

Hírdetés

Ez a temetkezési módszer egyelőre még nem engedélyezett Olaszországban, de az Egyesült Államokban és Angliában van rá lehetőség.




Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »