Visz a víz – a kormányból ülnének Gyárfás székébe

Visz a víz – a kormányból ülnének Gyárfás székébe

A Blikk információi szerint, ha sikerül elmozdítani Gyárfás Tamást a Magyar Úszószövetség éléről, akkor a korábbi sportállamtitkár, egyébiránt olimpiai bajnok Czene Attila, vagy pedig Seszták Miklós fejlesztési miniszter lehet a befutó. Utóbbi mellet nemcsak az szól, hogy az Orbán-kormány tagja, de egyben ő a 2017-es vizes vb szervezőbizottságának elnöke is.

A lap egyébként úgy tudja, hogy Gyárfás Tamás politikai háttere meggyengült,  csak a vb körüli teendőit „hagynák meg” számára, a szövetség irányítását ki akarják venni a kezéből.

A MÚSZ elnöksége szerint tévúton járnak a versenyzők

A MÚSZ hétfői közleménye szerint “a feltüzelt versenyzők tévúton járnak, követeléseik megalapozatlanok”. Az elnökség szerint egy-egy negatív történés ellenére a magyar úszósport sikeres.”Egyetlen nemzeti úszószövetség sem rendezett, rendezhet annyi nemzetközi versenyt – világbajnokságot, Európa-bajnokságokat -, mint a magyar, amelynek kapcsán előbb a margitszigeti létesítmény bővült, hamarosan pedig megnyitják a Dagály-úszókomplexumot.”- olvasható a MÚSZ állásfoglalásában.

A bennfentes információk szerint Seszták és Czene neve azért merült fel, mert így gördülékeny lehet az átállás és a további felkészülés.

Orbán Viktor miniszterelnök Lettországban tekintette meg a magyar labdarúgó-válogatott edzését. Balra tőle Seszták Miklós KDNP-s tárcavezető kevésbé tűnik optimistának, pedig másnap a fiúk 2-0 arányban győztek a világbajnoki selejtezőben.

Seszták minisztertől egyébként nem áll távol a sport, igaz eddig csak a futball terén alkotott maradandót: az ő patronálása mentén szülővárosa Kisvárda nemcsak feljutott a második vonalba, de még egy gyönyörű stadiont is kapott.

Azt pedig nem lehet elvitatni, hogy az Orbán-kormány ne lenne elég sportos, a teljesség igénye nélkül: Kocsis Máté a kézilabda szövetség elnöke, míg a birkózók főnöke Németh Szilárd rezsibiztos.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »