Visszavonta vallomását a Teréz körúti robbantás vádlottja

Visszavonta vallomását a Teréz körúti robbantás vádlottja

BUDAPEST. A vádirat ismertetésével megkezdődött a Teréz körúti robbantás vádlottjának büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken. A vádlott a tárgyaláson nem kívánt vallomást tenni, a korábbit pedig visszavonta.

A vádirat szerint 2016. szeptember 24-én késő este a fiatalember Budapesten a VI. kerület, Teréz körúton a járdára tett egy táskát, amelyben robbanószerkezet és a robbanás hatását fokozó nagy mennyiségű szög volt. Amikor a szokásos útvonalon haladó egyenruhás rendőrök a táska közvetlen közelébe értek, a vádlott távirányítással felrobbantotta a pokolgépet, hogy megölje a két járőrt és elvegye lőfegyvereiket. A két járőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.   

A cselekményekkel a vádlott az ügyészség szerint többszörösen minősülő emberölés kísérletét, robbanóanyaggal visszaélést és terrorcselekmény előkészületét valósította meg. A vádbeli cselekményekért a törvény szerint akár életfogytiglan is kiszabható.   

Hírdetés

Sajtóhírek szerint a fiatalember a nyomozás során tett olyan vallomást, melyben órákon át, részletes beszélt a bűncselekményről. Ugyanakkor tavaly agresszív viselkedése miatt egy időre átszállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, ám az orvosszakértők nem állapítottak meg büntethetőséget kizáró okot.

A vádlott a tárgyaláson nem kívánt vallomást tenni, a korábbit pedig visszavonta.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »