Visszavonta az UEFA a magyarok büntetésének egy részét

Visszavonta az UEFA a magyarok büntetésének egy részét

A FIFA-büntetés egyelőre marad, az MLSZ ezért tovább harcol.

Az Európai Labdarúgó-szövetség mindhárom magyar Eb-mérkőzés kapcsán eljárást indított az MLSZ-szel szemben, ebből kifolyólag 3 zártkapus UEFA-mérkőzést rendeltek el, a harmadik meccsre szóló büntetést két évre felfüggesztve, elrendelték az Equal Game zászló kihelyezését, valamint 100 ezer euró pénzbüntetést is kiszabtak.

Az MLSZ viszont fellebbezett a döntés ellen, azt hangsúlyozva – bizonyítékokkal alátámasztva -, hogy a nézők elsöprő többsége sportszerűen szurkolt.

Hírdetés

Ennek köszönhetően mérsékelte a büntetést szerdán az UEFA, így csak egy UEFA-meccs lesz biztosan zárt kapus és egy feltételesen.

Ismert, Marco Rossi együttesének legközelebb júniusban lesz UEFA-tétmérkőzése – a Nemzetek Ligájában -, aztán pedig már csak szeptemberben. Hogy ki ellen, az december 16-án derül ki.

A FIFA-mérkőzésekkel kapcsolatos büntetés ügyében is fejlemény van: a nemzetközi szövetség elsőfokon a pénzbirság mellett két mérkőzés zárt kapuk melletti megrendezését rendelte el, s a második találkozó esetében a végrehajtást felfüggesztette. Szerdán a FIFA másodfokon is megerősítette döntését, az MLSZ kéri a részletes indoklást – tájékoztat a Magyar Labdarúgó Szövetség.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »